MX World

23/04/2019 10:09 - geplaatst door Stingray

Meer dan 300 rijders  tekenden present op de Breugelheide. Zoals we eerder al zegden waren we zeer te spreken over de jeugd in Lommel. Maar ook MC Lille zag zijn jongerenreeksen  met overal een vol starthekken. Ik heb niks in de pap te brokken over hoe de motorcross moet gerund worden. Maar zouden we het bijvoorbeeld niet eens kunnen hebben over een inter-federatiecup voor de jeugdrijdertjes. Ik zeg maar: om beurten bij de federaties een wedstrijd organiseren met ALLE jeugdrijdertjes van België. Dat zouden stuk voor stuk topwedstrijden kunnen worden. Toch?

Het resultaat van jeugdig talent kwam al tot uiting bij de Inters. De gevestigde waarden moesten in Lille de duimen leggen voor de opkomende jongens.  Marnicq Lagrou, op zondag nog tiende geworden in de Denicol Sand Rookie  behaalde de eindzege in Lille. Met een derde plaats en een reekszege was hij sneller dan oudgediende Michael Van Wezel en die ander jongere Mattheo Puffet. 

Foto: leuk weekeinde voor Matteo Puffet. Hij stond zondag in Heusden op het podium en pakte ook een prijs in Lille, credits Jo Nijs.