MX World

24/04/2019 12:18 - geplaatst door Stingray

Omdat de motorcross al verschillende jaren in het slop zit heeft UMC Vlaanderen met al zijn partners besloten om de motorcross nieuwe impulsen te geven en dit onder de naam Greet And Meet. Men ging met de mensen van KTM en Husqvarna België rond de tafel zitten om te “brainstormen”. Er werd onderzocht op welke wijze dit kon/moet gebeuren. Bijna vanzelfsprekend werd gekozen om de jeugd hier bij te betrekken. Dat zou dan gebeuren onder de vorm van een Initiatie-Instapdag, de uiteindelijke 'Meet & Greet'.

Meer hierover met een fijne galerij erbij onder Thor!

Deze 'Meet & Greet' is een unieke gelegenheid voor kinderen vanaf 6 tot 14 om kennis te maken met de motorcross. Ze worden niet zomaar op een crossmotor los gelaten. Neen, stap voor stap worden ze begeleidt door ervaren en gediplomeerde initiators die hen op een amusante manier in de motorcross introduceren.

Op zaterdag 20 april was 'Meet & Greet' te gast op de Horensbergdam in Genk. AMC Genk voorzitter Freddy Knoops en zijn crew hadden alles tot in de puntjes voorbereid voor deze eerste sessie. Het zonnetje was van de partij. Daarnaast waren de DAM RACING KTM en de REYTEC HUSQVARNA standen zorgvuldig opgebouwd. Zo konden de aangemelde kandidaat-crossers zich omkleden. De motorcrosskledij en de motoren werden gratis ter beschikking gesteld door KTM en Husqvarna België. De service ter plaatse kregen we van KTM DAM RACING en REYTEC HUSQVARNA.

Om 12.00 uur werd afgetrapt met een briefing. De bijna 40 ingeschreven deelnemers stonden te trappelen om hun eerste stappen in de motorcross-wereld te zetten. De ervaren initiators stonden steeds ter beschikking om hun rijders - en ouders - met raad en daad bij te staan. Er was voor gezorgd dat alles zo veilig en ordentelijk mogelijk zou verlopen. Dat was dan ook letterlijk het geval. Rond 16.30 uur kwam er dan een einde aan de eerste 'Meet & Greet'. Na afloop was het overduidelijk: rijders, ouders, initiatoren, KTM en Husqvarna, hun dealers AMC Genk en alle medewerkkers gingen met een goed gevoel naar huis.

Deze geslaagde aanloop - zonder enige externe publiciteit - was een succes. Er zullen nog drie sessies volgen. 
- Lille Breugelheide op zaterdag 18 Mei 2019
- Humbeek VMCF op zaterdag 29 Juni 2019
- Retie Duinberg BLM-VLM op vrijdag 12 Juli 2019

Voor meer info over de procedure van aanmelden en inschrijvingen deze kan je vinden via deze URL: www.formdesk.com/mclille/meet and greet