MX World

09/06/2019 18:01 - geplaatst door Stingray

Ik herinner me nog elke GP het gesprekje met Hans Corvers (Kemea) van een paar weken geleden. Toen was Hans er rotsvast van overtuigd dat Geerts volgend jaar GP's kan winnen.  Volgens de huidige normen zou dat zelfs vroeger kunnen. Geerts is in topvorm en onderstreepte dat met een derde plaats in Rusland, waar hij in  2016 Junior Wereldkampioen 125 cc werd. Top piloot dus, maar in 'Russia' botste hij op nog twee straffere kerels.

Jorge Prado, de Red Bull KTM wereldkampioen en de runner-up TK Olsen, voor Rockstar Energy Husqvarna zijn voorlopig wel de twee enige rijders die Geerts  nog de baas kunnen. Darian Sanayey (Kawasaki) blijft goed starten en nam Geerts en Tom Vialle (Red Bull KTM) mee.  Maar na enkele ronden moest Jago Olsen en wat later ook Prado laten gaan. Maar dan herpakte hij zich en trok voorbij Sanayey naar de derde plaats. Ook Vialle en Mitchell Evan (Honda) zouden de Amerikaan nog passeren. Maar Geerts was nog straffer en joeg zowel Olsen als Prado op . De top drie finishte binnen de 2.7 seconden!

De tweede start voor Geerts was niet zo best. Zesde, met Prado, Sanayey, Olsen, Michele Cervellin en Mitchell Harrison voor zich. In de achtste ronden zat Geerts op de derde plaats, waar Olsen ook al tweede was geworden. Prado bleef dit keer buiten schot, maar Olsen moest zich dubbel en dwars plooien om op de finish iets meer dan een halve seconde over te houden op Geerts. Prado doet al bij al een goede zaak door zes punten uit te lopen op Olsen. Maar ook Geerts. Want Henri Jacobi werd twee keer achtste en zo telt Geerts op de derde plaats nu 21 punten voorsprong op de vierden man in de stand. Brent Van Doninck werd dertiende, maar hij bleef gelukkig weg van de bogen over het circuit.

Credits: Paul Weyten.