MX World

10/06/2019 18:41 - geplaatst door Stingray

Julien Lieber van het Monster Energy Kawasaki Racing Team eindigde als zesde in de Russische grand prix van het FIM wereldkampioenschap. Clement Desalle raakte dit weekend door een zware val geblesseerd tijdens de eerste manche.

Verder lezen onder Thor.

Credits: Ray Archer.


Aan de succesvolle rondes van de afgelopen 2 seizoenen in Orlyonok is dit jaar een einde gekomen nadat Clement in de eerste manche zwaar ten val is gekomen en daarmee zijn seizoen waarschijnlijk is geëindigd. Hij werd zesde in de kwalificatiewedstrijd en reed in de eerste manche de eerste zeven minuten op de tweede plaats totdat hij een klein foutje maakte en terugviel naar de achtste plaats. Al snel reed hij terug naar de vijfde plaats en hij stond op het punt om de vierde plaats over te nemen toen de valpartij plaats vond. Hij brak hier zijn kuit- en scheenbeen. Clement is maandagmorgen naar België gevlogen voor verder medisch onderzoek.

In de achtste ronde van het wereldkampioenschap heeft Julien zijn beste resultaat van het seizoen behaald met een zesde plaats in de daguitslag. Hij kende een moeilijke openingsronde maar al snel wist hij met veel doorzettingsvermogen en snelheid van een elfde naar een zesde plaats te rijden. In de tweede manche werd hij heel knap vijfde, wat goed was voor een zesde plaats in de daguitslag. Slechts 1 punt van de vierde positie. Ondertussen is hij ook opgeschoven naar een zevende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Julien Lieber: '' Ik had zaterdag een goed ritme, maar mijn start in de kwalificatiewedstrijd was niet zo goed en ik reed samen met Tonus totdat hij mij raakte waardoor ik ten val kwam. Ik deed mijn best om terug te komen maar ik had daarna weer een valpartij waardoor ik op een zeventiende plaats eindigde. Een zeventiende plaats achter het starthek was niet zo best, een goede start is hier erg belangrijk. In de eerste manche kwam ik goed weg bij de start, maar in de eerste bocht was ik te breed en hierdoor verloor ik veel posities. Mijn eerste twee ronden waren heel goed en zo kon ik veel rijders passeren. Uiteindelijk kon ik nog terugkomen naar de zesde plaats. Mijn tweede start was veel beter. Ik reed op een vijfde plaats totdat ik mis schakelde en een positie verloor, maar al snel wist ik deze weer terug te pakken waardoor ik totaal zesde werd. Ik wil graag het hele team bedanken omdat we veel hebben getest voordat we hier heen kwamen en ik voel me nu nog zelfverzekerder. We zullen proberen het goede werk in Letland voort te zetten.''

Clement Desalle (zaterdag): '' Ik heb veel goede herinneringen aan deze baan en het was goed om hier de afgelopen twee seizoenen te winnen. In de kwalificatiewedstrijd had ik een goede start maar ik maakte een aantal fouten toen ik op de tweede positie reed. Cairoli had halverwege de wedstrijd een valpartij voor mij en ik moest hard remmen om hem te ontwijken. Hierdoor viel ik ook maar kon ik gelukkig de wedstrijd wel hervatten. Een zesde plaats is oké voor de wedstrijd op zondag, ik zal gewoon wat meer goede starts nodig hebben. Een podiumplaats zal al een succes zijn want ik heb sinds Frankrijk al niet meer kunnen trainen zoals ik zou willen vanwege mijn knieblessure. Ik mis nog veel tijd op de motor en dat maakt het moeilijk om het ritme te behouden. ''