MX World

11/06/2019 13:54 - geplaatst door Stingray

Op de kop af 31 spannen voor de BeNe-wedstrijd bij de zijspannen, eerlijk verdeeld over België en Nederland. Ook 20 (overwegend Nederlandse) quads waren op de afspraak op de Heeserbergen. BeTeMo timmert aan de weg en dat lijk succes op te leveren. In de zijspanmatch wonnen de Hollanders met sprekend gemaakt. Op een perfect geprepareerde baan en midden in het hoofdprogramma werd de eerste reeks een spannend spektakel. Mulders-van de Wiel wonnen met een verschil van slechts 4/10 seconde op Boussy-Deschacht en minder dan 2 seconden op Janssen-Gorris. Verder in de top vijf: Keuben-De Laat en Goeyvaerts-Martens. De Belgen domineerden de slotreeks. Eerst leidden Steegmans-Steegmans, vervolgens Boussy-Deschacht, die in de vierde ronde uitvielen. Precies op het moment dat Keuben over Steegmans ging en zo plots onverwacht leider werd. Mulders zag het gevaar en plooide zich dubbel om de tweede plaats van Steegmans over te nemen. Zo zaten ze goed voor de eindzege. Bij de Quads werd het ook een Nederlands succes met Ricardo Phoelich die dezelfde score neer zette als Valentino Roks (1/4), maar de slotreeks gaf de doorslag. Tuur Van Hoof redde de Belgische eer met twee derde plaatsen. In de 500 cc won Yentel Martens alle vier de reeksen, telkens voor Jens Van Meer. Greg Smets moest een reeks af staan aan Dieter Vromans in de 250 cc, maar zijn overige drie winsten waren goed voor de eindzege. Zowel voor de dagklasseringen als de Pinkstertrofee.