MX World

10/07/2019 11:00 - geplaatst door Stingray

Waar is de tijd dat we tienduizenden toeschouwers rond de gravelpiste's zagen. Het lijkt verdwenen maar in Limburg organiseert men jaarlijks nog zijn klassieke speedway wedstrijden in het Helzold stadion (het oude dan). Vorige week was dat het gevel en het trok de aandacht van Kabouter Trek.

"Dit weekend was er geen MX voor mij. Wel een offroad wedstrijd, ook met motoren, maar dan wel zonder remmen. In Zolder werd een wedstrijd verreden voor jeugdige speedway rijders. Een sporttak die in Vlaanderen ruim 20 jaar geleden nieuw leven werd ingeblazen, door 1 van uw wijlen voorgangers (de Jos neem ik aan nvdr.?). In de beginjaren, toen het niveau van de wedstrijden nog wel iets hoger lag dan de laatste jaren, trok het nog redelijk wat toeschouwers. Momenteel is ook hier de belangstelling behoorlijk laag. Mocht je toch graag wat foto’s plaatsen van deze spektakulaire sport, DIT is de link."