MX World

14/07/2019 19:43 - geplaatst door Stingray

De tweedaagse op de Duinberg in werd een weergaloos succes nadat kwasi 600 rijders naar Retie waren afgezakt. Ze kregen er bovendien een zinderende Inters 500 cc-finale boven op. De eerste reeks was gewonnen door gastrijder Jeremy Delincé die ondertussen weet dat jar hier flink wat prijzengeld kan pakken. Tweede werd Yentel Martens, vaste klant bij VLM als er niet internationaal kan gereden worden en huiskampioen Jens Van Meer klokte als derde af.  Jens en Yentel sloegen in die slotreeks de handen in mekaar, terwijl Delincé zich volle bak moest geven op de tweede rij.  De twee kopmannen gierden wiel aan wiel over de Duinberg. Toen Martens in de tweede koershelft echt dreigde, bleek Jens nog overschot in de tank te hebben. Tot de kaarten plots anders geschud werden. Delincé was enkele plaatsen terug gezakt en kansloos voor een podium tot hij onder stoom kwam. De Waal finishte uiteindelijk als derde. Maar de reekswinst van Van Meer gaf de doorslag voor de eindzege. 

Dieter Vromans uit buurgemeente Arendonk werd winnaar van de MX-2 klasse voor de Nederlandse gastrijder Kay Ebben en Bram Schoepen.

De foto is niet van Retie, maar geeft welhetzelfde beeld weer. Hier liedt Jens Van Meer in de start voor Yentel Martens. In Retie moeide ook Jeremy Delincé zich met de podiumplaatsen. Credits: MXGrietje.