MX World

17/07/2019 09:31 - geplaatst door Stingray

Na een prima voorbeschouwing beloofde teamleider Robert Gielis dat hij ook ene kort verslag zou brengen. En dat ondanks zijn drukke bezigheid om alles voor de mini-Belgen in goede banen te leiden.

Thor!

Credits:

mxgp.com


Op zaterdag raakten 6 van onze 12 aanwezige rijders gekwalificeerd. Dat was lang geleden voor België. Enkele rijders waren toch wat onder de indruk, het is toch een WK. We zagen enkele vlotte kwalificaties, en enkele moeilijke. De verwachte kwalificaties werden wel behaald. De verwachtingen voor zondag waren dan ook wel redelijk optimistisch.

Echter, geen van de deelnemers kon op zondag een goede start nemen. Op Sacha Coenen na, bij de eerste reeks. Die draaide als vierde, vijfde de tweede bocht in, maar haperde dan. En moest net zoals al zijn andere Belgische collega’s steeds van achteraan beginnen.

In 65 cc kon Tyla Van de Poel zich het beste naar voor werken. Maxime Lucas kende echt veel pech. Bij de tweede start viel hij in het midden van de start. Effe dizzy, en dan nog proberen terug te keren, maar kalf was verdronken.

85cc: de Coenen-brothers hadden zelf ook wel meer verwacht van het weekend denk ik. De startperikelen speelden parten. Baptiste Beernaert kende eerste reeks ook wat pech daar een valpartij maar reed toch wel op zijn niveau. Een meevaller.

125cc: Liam kwalificeerde zich op zaterdag moeizaam en kreeg daardoor een slechte startpositie. Geen goede starts, wat foutjes en geen dikke punten.

In het landenklassement werden we 8ste. Toch wel heel lang geleden dat we daar nog konden eindigen denk ik. Maar… er had meer ingezeten als de starts wat beter waren. Als ieder op zijn niveau had gereden moest een top 5 plaats mogelijk zijn geweest.
Maar niet getreurd; de gasten hebben weeral ervaring opgedaan, op een GP circuit gereden. Hieruit moeten ze leren en verbeteren. Van de 65cc en 85cc gekwalificeerden voor het EK in Loket verwachten we dan ook al binnen 14 dagen een reactie.