MX World

17/07/2019 09:42 - geplaatst door Stingray

Op de nationale feestdag in Frankrijk trekken de motorcrossfans traditioneel naar het kasteelcircuit van Le Quesnoy. In dit kampioenschap delen de Belgen reeds het volledige seizoen de lakens uit en ook nu was het weer bingo. In de 85 cc-klasse zette Hugo Stiennes orde op zaken want hij won de jeugdklasse voor Belgisch kampioen Noah Deboutez en Enzo Franzoni. Bijna hadden we een volledig Belgisch podium maar Bryan Maes werd in de allerlaatste bocht icehockey-gewijs opzij gezet door Franzoni.

Lees verder nder Thor, credits: Rudy Schmidt.

In de 125 cc-klasse was er geen kruid gewassen op Meor-rijder Avo Tack die de beide reeksen op zijn naam wist te brengen. Ook Maxime Lurkin en Wouter Dormont vinden we nog terug in de top tien terwijl een val Emiel Soens vele plaatsen kostte toen hij op weg leek naar een zesde plaats.
In de MX2-klasse waren alle ogen gericht op de EK-rijder Jeremy Haucquier die de eerste reeks ook overtuigend won. In de slotreeks kreeg de KTM-rijder echter een pak voor de broek van Matteo Puffet die zo zelfs de eindzege pakte voor een verraste Haucquier. Yann Meulemeester was de tweede Belg op een achtste plaats.

De MX1-klasse bracht puur spektakel in Le Quesnoy. Enkel duizenden toeschouwers konden genieten van een schitterend duel tussen Jeremy Coen, Erik Willems en Mark Boot. Het werd Boot die de eerste reeks won voor Coen en Willems die na een val in de start nog mooi derde werd. In de slotreeks moest Mark Boot nu achtervolgen terwijl Erik Willems met de kopstart ging lopen. Willems reed zo weg van de tegenstand maar Mark Boot bezorgde de fans een superdag door nog tweede te worden voor Jeremy Coen en klassementsleider Sabry Ghembala.

De Superfinale tenslotte bracht het duel waar iedereen op wachtte. Mark Boot en Erik Willems gingen elkaar zo te lijf dat ze bijna een minuut wegreden van Jeremy Coen die als derde rondtoerde. De zege in een hard bevochten superfinale was voor Erik Willems die merkgenoot Mark Boot als tweede zag eindigen. De slotwedstrijd van het Noord-Franse kampioenschap wordt verreden in September in Conde Sur Escaut.

85 cc ; 1.Hugi Stiennes (B) 2.Noah Deboutez (B) 3.Enzo FRanzoni (FR) 4.Bryan Maes (B)

125 cc : .Avo Tack (B) 2.Lambert Garro (Fr) 3.Ropolphe Cattelain (Fr) 5. Maxime Lurkin (B) 10.Wouter Dormont (B) 13.Emiel Soens (B) 15.Noa Fornier (B)

MX2 : 1.Matteo Puffet (B) 2.Jeremy Haucquier (Fr) 3.Camille Teillier (Fr) 8.Yann Meulemeester (B) 18.Maxime Godin (B) 20.Benoit Englebert (B) 22.Lowie Soens (B) 23.Benjamin Vandersteen (B) 28.Guillaume Benevenuto (B)

MX1 : 1.Mark Boot (NL) 2.Erik Willems (B) 3.Jeremy Coen (B) 4.Victor Brossier (Fr) 6.Killigan Delroeux (B) 7.Mathieu Vanderbeke (B) 8.Gaetan Minique (B) 10.Jochem Walckiers (B) 11.Donny Schmidt (B) 12.Quentin Wester (B) 13.Arnaud Blairon (B) 16.Kevin Manege (B) 19.Jason Franssen (B)

Superfinale : 1.Erik Willems 2.Mark Boot 3.Jeremy Coen 4.Jeremy Haucquier 5.Mathieu Vanderbeke 8.Killigan Delroeux 9.Matteo Puffet 12.Gaetan Minique 15.Yann Meulemeester 16.Maxime Lurkin 17.Jochem Walckiers 20.Arnaud Blairon 21.Quentin Wester 26.Donny Schmidt