MX World

11/08/2019 18:06 - geplaatst door Stingray

Twee zaken sprongen in het oog in Gaildorf: de strijd om de zege en de strijd om de ADAC Masters. Over de zege zijn we heel gauw uitgepraat. Het niveau van de MXGP-rijders ligt nu eenmaal iets hoger. Jeremy Seewer pakte bij zijn tweede doortocht weer de volle buit mee, gevolg van twee reekszeges. Hij ging in de eindstand Tanel Leok, Henri Jacobi, Dennis Ulllrich en Jens Getteman vooraf.  Jeremy Delincé werd vertiende. In de strijd om de Masters blijf Getteman in het zadel zitten. Hij leverde wel wat punten in. Vijf op Ullrich en negen op Leok. Maar: op twee proeven van het einde leidt hij met 13 punten voorsprong op Dennis Ullrich en 19 op Tanel Leok, die aan een tweede jeugd bezig lijkt.

Sacha Coenen, credits ADAC.

De overige klassen: Thor!

Twee reekszege's voor Mikkel Haarup, telkens voor René Hofer. Dan ken je meteen de eindstand ook van de Youngster Cup oftewel de MX2. Het deelnemresveld was niet zo internationaal dit kere. Cyril Genot werd vijfde algemeen. Ondanks het feit dat Jeremy Sydow derde werd houdt hij maar 1 punt over in de stand op Hofr. Ook Batian Boegh Damm en Cyril Genot kunne nog Master worden.

Mike Gwerder en Simon Laengenfelder scoren momenteel hoog, ook in het EMX125. De Zwitser haalde het dankzij een 1-2 score, waar Laengenfelder in de eerste reeks pas vierde wed. Op plaats drie Camden McLellan, die in de Adac beter scorot dan in het EK en WK. Liam Everts werd in dit selecte gezelschap vierde, met een hele mooie derde palats inde eerste reeks en een vierde in de tweede. De mannen op het podium gaan ook Everts vooraf in de tussenstand, met Laengenfelder op kop.

En toch stond er een landgenoot op het podium. Sacha Coenen realiseerde dit in de 85 cc waar hij enkel Europees kampioen Edvards Bidzans en de nog onbekende Italiaan Ferruccio Zanchi voor laten. Sacha was podiumrijp tot een laat foutje in de slotreeks. Voor broer Lucas is men een nieuwe setup aan het testen. Hij zou vlak achter zijn broer gefinisht zijn, maar hij raakte een gedubbeld rijder en wed uiteindelijk nog achtste. Yoran Moens werd mooi vertiende. Sacha Coenen staat nu derde op tien punten van Tobias Capprani die het vandaag niet zo goed deed. Bidzans blijft leider.