MX World

12/08/2019 09:05 - geplaatst door Stingray

Op het Fort van Koningshooikt heeft Stijn Verstrepen zijn favorietenstatus volledig weten te verzilveren. Een reeks winnen zat er niet in voor de Husky-rijder maar met dubbele tweede plaats was hij wel de regelmatigste van de groep MX1-rijders. Ook in 2016 en 2018 was Verstrepen trouwens al de snelste op de legendarische omloop.

Meer onder Thor, ook een mini-galerij van CDS.

In de eerste reeks was er wel een superieure Dennis Wagemans die de volledige manche naar zijn hand zette. Verstrepen werd knap tweede voor Jasper Van Der Mieren. Natale Gordano pakte een mooie vierde plaats voor Frederic Weigert die pas als allerlaatste aan de opdracht kon beginnen na een barslechte start.

Weigert had dus een pak punten laten liggen en zag Wagemans en Vandermieren in zijn buurt komen in de tussenstand van het kampioenschap maar in de slotreeks zette de titelverdediger de puntjes op de i. De Honda-rijder won de manche in een sprintje met Stijn Verstrepen die zijn handen vol had met Mike Gilot en Natale Gordano.

In de slotreeks werd ernstig gecrasht met als slachtoffers Dennis Wagemans en Jasper Van Der Mieren die zo hun bonus uit de eerste reeks terug kwijtspeelden. Stijn Verstrepen stond wel te glunderen met de bloemen voor Frederic Weigert en Dennis Wagemans.

Ook in de MX2-klasse werd er om de punten gestreden. Iedereen zag Vincent Collet al als de nieuwe VMCF-kampioen maar de Yamaha-rijder ging keihard onderuit in de eerste manche en meteen zat zijn dag erop. Bastien Houche profiteerde optimaal van de mechanische pech van Wannes Van De Voorde om de zege te pakken voor Daimy Koch en Maxime Colson. In de tussenstand is Vincent Collet nu zijn bonus volledig kwijt en krijgt hij Daimy Koch, Mathieu Lefevre en Bastien Houche op de hielen. De andere zeges gingen naar Dailey Van De Ketterij (Nat.MX2) en een verrassende Keanu Dutre (Nat.MX1).

Volgende week alweer een klassieker op de VMCF-kalender want dan trekt de caravaan naar het Attenhove van de familie Godfremont.