MX World

19/08/2019 17:13 - geplaatst door Stingray

De Grand Prix van Italie op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari verliep niet vlekkeloos voor het F&H Racing Team. Toch wist Henry Jacobi zo goed te scoren dat hij stijgt naar de vierde plaats in het FIM wereldkampioenschap MX2! De in Apolda geboren crosser werd dertiende en zesde waardoor hij achtste wist te worden tijdens de vijftiende GP van het seizoen. Adam Sterry kwam helaas alleen de eerste manche tot scoren, de Brit kwam de tweede manche ongelukkig ten val en kwam niet aan de finish. De overwinning ging naar Jorge Prado die de leiding in het kampioenschap daarmee weer verder vergroot.

Meer onder Thor.

Credits: Bavo Swijgers.

De kwalificatie op zaterdagmiddag verliep goed voor Henry die zich als tweede wist te kwalificeren voor de wedstrijden op zondagmiddag. De start van de eerste manche verliep echter niet goed voor de Duitser die buiten de top tien aan de wedstrijd begint. Wanneer een collega voor de Leatt-geklede crosser onderuit gaat moet hij ook nog in de remmen! De wedstrijd wordt direct vervolgt maar dan maakt Henry zelf een foutje waardoor hij ten val komt. Het gehele startveld komt voorbij en vanaf de laatste plek moet Henry zich naar voren zien te vechten. Hetzelfde moet Adam doen want de Brit is ook even onderuit gegaan en hij is hierdoor naar het achterveld gedrongen. De Kawasaki-rijders moeten knokken om zich nog in de punten te rijden maar beide tonen karakter. In de Italiaanse hitte komt Henry terug naar de dertiende plaats terwijl Adam nog als vijftiende over de finish komt.

De tweede manche begint veel beter voor het Moordrechtse team want Henry komt als vijfde uit de start en Adam volgt op een zevende plaats! In de chicane voor de pits maakt de 22-jarige Henry een foutje waardoor Sydow, Adam en Vlaanderen voorbij gaan aan de nieuw Dutch Masters of Motocross 250cc. Er wordt hard gestreden en dat levert natuurlijk mooie duels op! Henry weet zijn foutje in de beginfase te herstellen en komt nog terug naar een zesde plaats. De wedstrijd van Adam verloopt niet goed want hij komt ongelukkig ten val. De 22-jarige crosser komt even naast het circuit waardoor hij weg schuift. Vervolgens wordt Adam hard onder zijn helm geraakt door zijn stuur! Gelukkig kan de Kawasaki-rijder op eigen kracht verder maar omdat hij een beetje wazig ziet besluit hij de wedstrijd te verlaten. In de tussenstand van het kampioenschap blijft Adam de zesde plaats vast houden.