MX World

24/08/2019 10:44 - geplaatst door Stingray

Zeven punten scoorde Avrie Berry in de voorlaatste WMX ronde in het Italiaanse Imola. Daarmee belandt de KTM Diga Junior Racing rijder op de 15de plaats in de tussenstand van het WK. De laatste wedstrijd in Turkije zal Berry echter niet meer van start gaan.
Bloedheet was het op en rond de beroemde Autodrome Enzo e Dino Ferrari. Avrie was telkens goed weg maar doordat ze sinds begin dit seizoen met klierkoorts kampt, bleek ze fysiek niet gewapend om een mooi resultaat neer te zetten.

In de eerste manche viel de jonge Amerikaanse terug naar de 16de plaats nadat ze in de top-10 startte. Ze zakte ‘s anderendaags af naar P19 hoewel ze haar KTM SX250F naar een vierde plaats stuurde in de start. “Ik had nog gehoopt om een top-15 uit de brand te slepen op zondag maar dat zat er helaas gewoon niet in,” aldus Berry.

Credits: Eric Laurijssen.

Lees verder onder Thor.

“Toch ben ik blij dat ik in Imola gewoon heb gedaan wat ik kon. Al is het erg moeilijk om wedstrijden te rijden als je lang niet zo fit als normaal! Zeker in een bakoven zoals in Imola moet je dan doseren. Sneller rijden ging trouwens niet want daar kom ik momenteel kracht voor te kort en dan zou ik toch fouten maken. We hebben gezien de omstandigheden dan ook beslist om niet naar Turkije af te reizen voor de laatste ronde van het wereldkampioenschap. Italië was dus meteen mijn laatste race van het seizoen. Daarom kijk ik er nu vooral naar uit om weer gezond te worden en volgend jaar sterker terug te komen.”

Imola was ook Avrie’s laatste wedstrijd voor KTM Diga Junior Racing team. De rijder uit Michigan maakte in 2017 haar WMX debuut met het Belgische team. In korte tijd boekte ze prima progressie. Na haar eerste punten eind 2017 groeide ze door naar top-10 niveau. Haar persoonlijk beste prestatie was een 11de plaats in de Lombardijnse GP (Ottobiano) in, 2018. Hoewel haar tweede volledige WK campagne niet zo succesvol was als verhoopt, deed Berry het dit seizoen wel prima in Canada waar ze deelnam aan de West Coast series. Avrie won er verschillende rondes en schreef overtuigend de titel op haar naam.

“Ik heb me echt geamuseerd in Canada deze zomer. Het was eerder toeval maar ondanks mijn ziekte speelde de omstandigheden daar wel in mijn voordeel. De omlopen zijn er makkelijker en de reeksen zijn korter dan in het WK. Zelfs de andere sessies op de wedstrijddag duren minder land. Dat was dus minder belastend voor mijn lichaam dan wat we in de GP’s krijgen voorgeschoteld. En in Canada was het ook niet zo ontzettend heet zoals bijvoorbeeld in Italië vorig weekend. Door het Canadees kampioenschap te rijden, werd ik er ook aan herinnerd hoe hoog het niveau in de WMX wel is.”

Dit weekend staat Kay Karssemakers aan de start van de laatste ronde in het EMX125 kampioenschap in Uddevalla, Zweden. De 15-jarige Nederlander staat momenteel 16de in de tussenstand.