MX World

05/10/2019 19:47 - geplaatst door Stingray

In Gdansk zijn onze dames aan de slag in de Europese MX der naties. Amandine Verstappen eindigde als tweede in de kwalificatie en Brenda Wagemans werd negende. Nancy van de Ven won deze kwalificatie. Ze vormt team met Shana van der Vlist die tiende werd. Larissa Papemeier eindigde als derde met een nette zevende plaats voor Anne Borchers. De kandidaat winnaars zijn gekend denk ik. Enkel de volgorde nog niet.

Individueel waren Mikkel Haarup, Kevi Hörgo en Ruben Fernandez de beste drie in de 125/250 kwalificatie. In de 85 cc ging de zege naar Karlis Alberts Reisulis voor wereldkampioen Valerio Lata en Matteo Luigi Russi. Itali*e legde de beste groepsresultaten voor, beter dan Denemarken en spanje.

Bij de European Nations voor Zijspannen en Quads in Schwedt bezet België de pole-positie. Zelfs met alle drie de resultaten zou dat het geval zijn. Vanluchene-van den Bogaart wonnen hun reeks, Dierckens-Bax ook en Santermans-Beleckas werden tweede.

Chad Wienen, Thomas Brown en Joël Brown wonnen ieder hun kwalificatie in de Qudrace. Amerika bezet de pole voor Nederland. België werd vijftiende vna de achttien deelnemende landen.