MX World

06/10/2019 17:02 - geplaatst door Stingray

Op de Quadrace na heeft Nederland dit seizoen alle landenwedstrijden gewonnen. Vorige week lieten ze Assen daveren op hun grondvesten met de eerste zege van Herlings, Coldenhoff en Vlaanderen in de échte MXoN. Wat niemand kon vermoeden was dat dit de aanloop naar een dol vervolg kon zijn. Eerder op de dag won Nederland met Nancy van der Ven en Shana van der Vlist de landenwedstrijd voor Dames in Gdansk.

Credits: Luc Vanderaa (met dank voor alles en hopelijk tot inkeer komen... Merci Luc!)

Voor de zijspannen en de Quads, verder lezen onder Thor.Ook de zijspannen bleven aan de winnende hand. In Schwedt veroverden Bax-Stupelis, Van Werven-van Gaalen en Hermans-Kunnas de eindzege. Ze haalden het voor Estland en Groot-Brittannië. België, vertegenwoordigd door Vanluchene-van den Bogaert, Dierckens-Bax en Santermans-Beleckas, werd pas twaalfde. Blijkbaar was er voor de start van de eerste reeks een ongeoorloofde wissel aan het starthekken waarop diskwalificatie volgde - meteen goed voor twee slechte resultaten. De eerste reeks ging naar Brown-Chamberlain, de tweede naar Hermans-Kunnas en de slotreeks was voor de wereldkampioenen Bax-Stupelis. Het slechtste resultaat voor Nederland was een vijfde plaats...…..

België had zeker mee gedaan voor een podium met nadien tweede plaatsen zowel voor Vanluchene-van den Bogaart als Dierckens-Bax, terwijl  Santermans-Beleckas een 9 - 23 neerzetten. Die laatste uitslag zou in principe het schrapresultaat geweest zijn. Want als we het uitslagenblad bekijken zouden Vanluchene-van den Bogaart gewonnen hebben en Dierckens-Bax als dertiende  finishen. Maar dat is in geval van als en indien.

Bij de Quads deden de Belgen het beter. Davino Bruneel, Davy De Cuyper en Tuur Van Hoof werden vijfde. Gast team USA was te sterk voor Nederland en Ierland.