MX World

01/12/2019 11:49 - geplaatst door Stingray

In de tweede proef voor de ADAC SX en ondertussen aan de 17de uitgave toe hebben de Amerikanen alles naar zich toe getrokken. De zaterdagfinale werd in de SX 1 geanimeerd door Mike Alessi en Tyler Bowers tot die ten val kwam. Zo won Alessi voor Ryan Breece en de Fransman Charles Lefrancois. Breece is de nieuwe 'King' voor Alessi en Lefrancois.

Ondertussen is men nieuwe bronenn aan het aanboren. Zo ging de dagzege in deSX 1 naar de relatief onbekende Amerikaan uit Santa Calrite (Cal) Robbie Wageman. Hij won de finale ook al voor een andere onbekende Amerikaan Lance Kobusch met de Brit Dylan Woodcock opd e derde plaats. Wageman is voor één jaar 'Prins' van Chemnitz, met Kevin Moranz op de tweede plaats inde eindstand.

Ondertussen raakte ook bekend dat Steven Mages en Matt Goerke zwaar geblesseerd raakten. Beiden geraakt aan de rug maar zonder blijvende letsels voorlopig. Ook Filip Nuegebauer liet een blessure op aan het gelaat.

Foto: de Pirns en de Konin, Wageman en Breece, credits SX Chemnitz