MX World

13/12/2019 13:52 - geplaatst door Stingray

KTM heeft vandaag een (vrij vertaald) persbericht uitgegeven over de val en blessure van Jorge Prado Garcia. 

Lees verder onder Thor.

Credits: KTM.



MX2 Wereldkampioen Prado geopereerd om linker dijbeenbreuk te fixeren. 

Red Bull KTM fabriekspiloot Jorge Prado herstelt momenteel van een operatie aan zijn linker dijbeen, een blessure opgelopen in Italië. De achttienjarige piloot kwetste zich donderdag op training op het Malagrotta circuit, (nabij Rome). 

Prado die na twee wereldtitels in de MX 2 over gaat naar de MXGP-klasse was aan het trainen samen met teamgenoot Antonio Cairoli. Bijna op het einde verloor hij de controle over de motor bij het aanzetten op een jump. Na het ongeval werd hij overgebracht naar het European ziekenhuis, waar hij meteen een corrigerende ingreep onderging van dr. Massimiliano Nannerini, welke een pin aanbracht in het dijbeen. Verwacht wordt dat Jorge binnen twee dagen het ziekenhuis mag verlaten als alle tekens goed zijn. Hij wil zo snel mogelijk beginnen aan de revalidatie om zijn MXGP-debuut te kunnen maken.

Claudio De Carli, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: “Dit is slecht nieuws. We vinden het zo jammer voor Jorge. Alles verliep goed en hij wilde nog twee rondjes rijden. Het regende in Malagrotta. Dan heb je de volledige controle over de motor nodig om de grote sprongen te maken. Jorge's voet schoof van de voetrust bij de afzet en hij viel van de motor over de hindernis. Hij is gisteren geopereerd door een fantastische dokter die we kennen en vertrouwen. Nu moeten we nog enkele dagen wachten om te zien of alles goed verloopt vooraleer hij het ziekenhuis mag verlaten.  Het voorval stuurt onze planning in de war, maar het belangrijkste is dat Jorge voorspoedig geneest, om daarna aan zijn eerste seizoen in de MXGP te denken.