MX World

16/12/2019 08:49 - geplaatst door Stingray

Lowie en Emiel Soens uit Zwevegem zijn de zonen van bakker Tonino Soens en Griet Donck. Zij werden geboren op 24 oktober 2000 en dus nu de mooie ouderdom van 19 lentes bereikt, Lowie is het vriendje van Céline Paepe en Emiel van Lotte De Wispelaere. De tweelingbroers zijn lid van het Team Bakkerij Soens, wat denk je, papa is de sponsor … Lowie komt aan de start bij de Nieuwelingen 250/500cc op motor KTM 250cc 4 takt met nummer 40, en Emiel bij de Junioren 250cc. Beiden zijn nog steeds student en dat bij de hogeschool Vives Kortrijk.

Credits: Coghe.

Meer onder Thor.


We laten Lowie en Emiel hun crossverhaal doen:

“We begonnen te crossen met een kleine quad 90cc op een veld in onze geburen. Toen de quad te klein werd kregen we een 65 cc-motor. Endie werd een tijdje later gevolgd door een 125cc. Daarmee gingen we trainen op het Zwaanhof in Komen. Toen we 14 jaar waren werd er gestart bij de Aspiranten bij de VJMO-federatie met een KTM 125cc. Twee seizoenen hebben we bij de VJMO gereden en vanaf ons 16 jaar bij de Beloften MCLB. Het eerste jaar bij de Beloften met een 125cc. Voor ons was het de beste keuze om bij VJMO en MCLB te rijden daar we daarbij het dichtst bij huis waren en na een tijdje heel wat vrienden gemaakt."

Lowie: Ik heb nog nooit een titel gewonnen maar toch al wat mooie herinneringen behaald. Zo ondermeer won ik mijn thuiscross in Zwevegem bij VJMO. Verder behaalde ik ook wel enkele podiumplaatsen in de voorbije jaren. Als training ga ik zoveel mogelijk fietsen of lopen. In e vakantie wordt er getraind met de motor, altijd samen met mijn broer. Mijn betrachting voor de toekomst is vooral blessurevrij te blijven. De voorbije twee seizoenen ben ik telkens een tijd uitgevallen met blessures. Volgned jaar kom ik weer uit bij de Nieuwelingen 250/500cc op KTM. Hoewel ik geen bijzondere verwachtingen koester. Ik wil mij vooral amuseren en blijven groeien en verbeteren."

Emiel: "Net als mijn broer na de periode bij VJMO als 16-jarige bij MCLB aangesloten bij de Beloften waar ik twee jaar heb gereden met een 125cc KTM. Vorig jaar deed ik de overstap naar de Junioren MX2 op KTM 125cc. De passie van de motorcross hebben wij te pakken gekregen door onze vader. Hij is ook een grote fan van moto’s en motoren.Ik heb al heel wat podiumplaatsen en overwinningen behaald. In 2016 werd ik derde in het BK bij de Aspiranten en in 2018 derde bij de Beloften. Het is natuurlijk ook in de eerste plaats de betrachting blessurevrij te blijven, maar … ik zal in het begin van volgend seizoen niet direct kunnen deelnemen door een afgescheurde voorste kruisband."

Langs deze weg houden beide broers er aan hun ouders te danken die de mogelijkheid bieden om te crossen. Ook wederzijdse dank aan de broers en de vriendinnen Céline en Lotte die heel veel steun geven, en ook aan alle supporters en vrienden.