MX World

17/12/2019 09:13 - geplaatst door Stingray

KTM Diga Junior Racing is kompleet voor 2020. Vandaag kondigt teamleider dirkSaelen twee ambitieuze nieuwkomers aan. De Amerikaan Alessio Sasso (18) en de Belarus Daniel (16) Volovich zullen respectievelijk in de EMX250 en EMX125 aantreden.
Nog nooit was de samenstelling van het Europese topteam uit Balen zo divers. Sasso en Volovich vervolledigen een vijfkoppige lineup uit vier verschillende landen.

Verder lezen onder Thor.

Zowel Sasso, tweevoudig EMX150 kampioen Emil Weckman als Emil Jönrup rijden het EMX250 kampioenschap, zeg maar de opleidingscategorie van het WK MX2. De Australische Tahlia “TJ” O’ Hare begint aan haar tweede seizoen in de WMX terwijl Daniel Volovich de KTM Diga Junior Racing kleuren in de EMX125 verdedigt.
Hoewel hij pas op zijn dertien begon met motorcross is Sasso opgeklommen tot één van de betere jeugdamateurs van het motorcrossmekka Californië. Alessio trainde in eigen land onder andere met Ryan Hughes en Yannig Kervella. In het Monster Energy Amateur Supercross kampioenschap legde hij dit jaar beslag op de 9de plaats in de eindstand.

Na een pechjaar met blessures wil Daniel Volovich opnieuw een stap voorwaarts zetten in de felbevochten EMX125. De meervoudige kampioen van Belarus schreef twee jaar geleden de kwalificatiecyclus van de EMX85 Noordoost-Europa op zijn naam. In 2017 werd hij 15de in het Junior WK.

Alessio Sasso: “Ik kijk er enorm naar uit om voor KTM Diga Junior Racing te rijden. Het zal me in mijn ontwikkeling als rijder enorm helpen dat ik zo’n team achter mij heb staan! Ook de training op zware zandbanen zoals Lommel gaan me zeker toelaten om sterker te worden. Oké, de EMX250 en de verhuis naar Europa zullen volledig nieuw voor mij zijn maar ik denk dat het een goede zet is!”

Daniel Volovich: “Ik ben heel blij dat ik aan de slag ga in een team met goede mensen en een goede structuur. Het is niet mijn eerste jaar in België, op dat vlak zal ik me dus snel aanpassen. Mijn eerste twee jaar in de 125cc brachten niet wat ik had verwacht. In 2020 wil voor de titel in de Dutch Masters of Motocross en podiumplaatsen in de EMX125 gaan.”

Dirk Saelen, teammanager KTM Diga Junior Racing: “Zowel Daniel (Volovich) als Alessio (Sasso) zijn gretig om te werken en bij te leren. Dat is absoluut cruciaal. Als team gaan we gaan er alles aan doen om hen zo professioneel mogelijk te ondersteunen. Voor beide rijders is het op dit moment echter moeilijk om in te schatten wat realistische doelen zijn. Dat maakt het voor iedereen spannend!”