MX World

13/01/2020 11:15 - geplaatst door Stingray

Tijdens het KNMV Motorsportgala heeft motocrosser Glenn Coldenhoff voor de eerste keer in zijn carrière de Hans de Beaufortbeker gekregen. In een afgeladen Schouwburg Amphion in Doetinchem ontving Coldenhoff de belangrijkste onderscheiding in de Nederlandse motorsport van zijn voormalig teammanager en motocrosslegende Joël Smets.
Ondanks een zware blessure, die Coldenhoff parten speelde tijdens de eerste races in de MXGP, pakte hij in 2019 een derde plek in de WK-eindstand én twee Grand Prix-overwinningen. Maar het absolute hoogtepunt was de winst in zijn beide races als rijder van TeamNL tijdens de Motocross of Nations in Assen. Teamgenoten Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen reden sterk, maar het was Coldenhoff die zich, onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, kroonde tot de échte koning van dat magische weekend. TeamNL won er voor het eerst de WK-titel voor landenteams.

Lees verder onder Thor.


Naast zijn uitzonderlijke prestaties is de goedlachse Glenn Coldenhoff geliefd op en naast de baan. Zijn uitstraling, houding en enthousiasme maken hem een voorbeeld voor jonge sporters en een geweldige ambassadeur van de Nederlandse motorsport. Daarmee is hij de terechte winnaar van de Hans de Beaufortbeker 2019.
Glenn Coldenhoff: “Dit is toch de grootste prijs in de Nederlandse motorsport. Ik kom hier al vele, vele jaren. Er staan grote namen op de lijst met winnaars. Ik ben heel vereerd deze prijs te krijgen. Het is een heel zwaar jaar geweest, met een zware blessure. Er waren heel veel slechte dagen, dat ik echt negatief dacht. Het was een zware tijd, ook voor de mensen om mij heen. Mijn vriendin stond altijd voor mij klaar, net als mijn team Standing Construct. En om dan het seizoen zo samen af te sluiten… Heel speciaal. En nu op naar een nog beter jaar!”

Ben Majoortrofee
De titel in het Europees Kampioenschap Motocross 250cc, derde in de eindstand van Dutch Masters of Motocross, derde in de MX2 bij een gastoptreden tijdens de Grand Prix van Turkije en een plek in het gouden MXoN-team: wat een jaar voor de negentienjarige Roan van de Moosdijk. Hij ontving daarom, uit handen van FIM-directeur Tony Skillington, de Ben Majoortrofee voor talent van het jaar.
Roan van de Moosdijk: “Wat een mooie trofee om te krijgen. Het was een heel mooi jaar voor mij. Het begon niet zoals verwacht met wat tegenvallende prestaties. Maar toen was er die klik. De druk ging eraf. Ik ging manches winnen en uiteindelijk pakte ik de titel in de laatste manche. Komend jaar is het volle bak in het WK MX2. Deze prijs is een mooie motivatie.”

Against Cancer
Naast de kampioenen en prijswinnaars stond het KNMV Motorsportgala dit jaar in het teken van onze samenwerking met Against Cancer. Deze stichting ‘geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker’, door het organiseren van (race)evenementen voor deze kinderen en hun gezinnen óf met hen sportevenementen te bezoeken.
Tijdens het gala werden onder andere een trainingssessie met motocrosser Jeffrey Herlings geveild. Op de avond werd zo tegen de 30.000 euro opgehaald voor Against Cancer. In 2020 zal de KNMV tijdens alle rondes van Dutch Masters of Motocross en bij meerdere evenementen op het TT Circuit gezinnen van Against Cancer ontvangen.