MX World

02/08/2020 18:45 - geplaatst door Stingray

De gemengde klasse 125cc/dames mocht de spits af bijten op een perfecte baan in Axel. Daar waar in dezelfde buurt kan worden gegolfd of gezweefd, in perfecte harmonie met onze favoriete sport. De beide reeksen werden gewonnen door Guillem Farres Plaza. Dat was de beste van de drie raiders van de Spaanse federatie die onderdak vinden bij Jimmy Verburgh. De twee anderen zijn David Braceras en Gerard Congost. De baas van het FMX4EVER team: "Ik heb een goede relatie met de Spaanse bond. In de vakantie komen die gasten naar ons. Ik zorg voor onderdak en ik ga er mee naar de trainingen en wedstrijden. Ze waren goed vandaag. Hoewel het is geleden van de MXGP in Lommel van vorig jaar, dat ze nog in het zand reden, vooraleer ze terug bij ons aanbelanden."

Credits: Jimmy Verburgh. Van links naar rechts: Guillem Farres (309), David Braceras (24) en Gerard Congost (4)

Lees verder Thor!



Guillem Farres, Scott Smulders en Nikita Kucherov startten het beste. Kucherov heroverde dan de tweede plaats. Zo lag de top drie vast met Gerard Congost die lange tijd de vierde plaats bezette tot zijn ploegmaat David Braceras hem daar afloste. Een, vier en vijf dus voor het Verburgh-GASGAS roedel.

De tweede reeks was een prachtig kijkstuk met Kucherov die en Braceras en Farres voorafging. Dave Kooiker nestelde zich nog voor Congost. Het duurde een poos eer Kucherov van de leiding gin en twee ronden verder zelfs uit de wedstrijd verdween. Braceras werd leider, maar  als een ongecontroleerd projectiel viel Farres maar aan waar hij ook het miste gaatje dacht. Het leverde hem de pole op en later ook de zege. Maar het bleef warm  tussen hem en Braceras. Kooiker bleef derde voor de mooi opgeklommen Smulders, terwijl Congost zowat de hele koers op de vijfde plaats reed.

Als U straks straffe praat wil vertellen over de cross, onthoud dan de namen van de Spaanse veulens. Want ze dartelden over het RES-circuit alsof ze er geboren waren.