MX World

08/08/2020 12:50 - geplaatst door Stingray

Toch een behoorlijk deelnemersveld in het EMX Open, de eerste groep rijders die de herstart van het seizoen in Keums mochten inluiden. 

27 rijders met van Belgische zijde Greg Smets trainden in Kegums. De Noor Cornelius Toendel zette de beste tijd neer. De wedstrijd kende best een pittig verloop met maar liefst vier leiders. Eerst de Deen Mats Sjoholm, vervolgens Toendel. Die zou later, op weg naar brons, uitvallen, drie ronden voor het einde. Na Toendel was het de beurt aan Karl Kutsar, maar tegen het verschroeiende eindschot van thuisrijder  Toms Macuks, die als vierde startte was niemand bestand. Hij won voor Kutsar en de van behoorlijk ver terug gekomen Stefan Ekerold - dertiende na een ronde - die op zijn beurt  De Est Andero Lusbo en de Fin Juuso Matikainen van het podium hield.

Greg Smets startte als elfde, maar verloor al gauw een paar plaatsen. Plaatsen die hij op het einde toch weer wist te heroveren en hij ook als elfde finishte.

Credtis: TM FB.