MX World

09/08/2020 16:27 - geplaatst door Stingray

De bloemen voor Dirk Geukens, de overleden mentor van Jago Geerts zijn er niet gekomen. Twee valpartijen maakten Geerts kansloos voor de eindzege. Het begon prima voor Jago, die achter Vialle als tweede startte. In de tweede ronde kwam hij ten val en werd als negende genoteerd. Jammer, maar nog niks verloren. Maar een tweede schuiver deed hem buiten de punten belanden. Gerets zette er zich onder en werd nog zestiende. Vooraan veranderde er niet veel. Roan van de Moosdijk bleef tweede voor Ruben Fernandez, Mathys Boisramé en René Höfer. Ook Cyril Genot deed het behoorlijk. Hij versloeg in de laatste ronde Bas Vaessen en werd twaalfde.

In de herneming kwam het tot een krachtmeting waarin Geerts het uiteindelijk haalde op Vialle. Die was als leider vertrokken voor Boisramé en Geerts. Genot werd veertiende, en voor Nathan Renkens lagen er geen punten in het eerste been van het Letse drieluik. In de WK-stand leidt Vialle nu met 24 punten voor op Geerts. Beaton, eigenlijk ook vrij bleek, blijft derde voor Maxime Renaux en Ben Watson.