MX World

10/08/2020 08:44 - geplaatst door Stingray

Wegens het krappe tijdsbestek lopen we tot en met dinsdag in sneltreintempo doorheen het MX-nieuws vanuit Kegums. We beginnen met het team van Louis Vosters.

Quotes en foto's onder Thor.

Jeremy Seewer schitterde behoorlijk. De Zwitser werd vierde in de eindstand. "Fatsoenlijke start van de week. We moeten er rekening mee houden dat we deze week ook drie wedstrijden hebben, dus het is belangrijk dat we gezond blijven. Elke crash waardoor je jezelf een paar dagen later stijf voelt, maakt het lastig. In de eerste race begon ik kalm, ik zakte een beetje terug, maar ik zat nog steeds in de veiligheidsmodus nadat ik zo lang niet had geracet. Ik wilde de fout niet maken om te snel te hard te gaan, en ik slaagde erin mijn tempo op te voeren naarmate de race vorderde en eindigde als vijfde. In race twee voelde ik dat ik de baan veel beter kende en dat ik moest racen om te winnen. Ik had Glenn bijna in de laatste ronde, maar miste net en miste het podium, maar ik voel me goed en ik kijk uit naar de volgende twee GP's hier. "

Gauthier Paulin, die achtste werd, was niet heel tevreden. “We begonnen op een baan die al ruig was van gisteren, dus we moesten meteen snel zijn. Daar had ik echt moeite mee, ik kreeg armpump en reed strak, dus ik had pas de 10e tijd in de kwalificatie. Die plaats volstond voor een plek achter het starthek.  Ik had een prima start in de eerste race, maar ik slaagde er niet in een goede eerste bocht te maken en ik remde de otor dood. In race twee crashte Calvin Vlaanderen behoorlijk hard in de eerste bocht en zijn stuur ging in mijn kofferbak, dus ik was volledig geblokkeerd en het was ook pijnlijk. Ik begon helemaal als laatste. Het was niet gemakkelijk en ik ben niet blij met het resultaat. ”

Arnaud Tonus draaide top drie n de eerste reeks, maar een crash was er teveel aan. "Het begon goed. Ik voelde me goed in de training. De eerste manche verliep de eerste 20 minuten erg goed, maar toen kwam ik ten val. Om de een of andere reden worstelde ik daar gewoon echt mee. Ik weet niet echt waarom. Ik raakte gewoon het gevoel kwijt. Het is jammer, want het ging in het begin zo goed. Nu kan ik alleen maar proberen te hergroeperen en klaar te zijn voor de volgende. "