MX World

10/08/2020 12:17 - geplaatst door Stingray

We schrokken eerlijk gezegd van de abrupte terugval van Clement Desalle, iets waarvan hij bespaard bleef in de tweede reeks. Maar het was echt onverklaarbaar en zelf laat hij ons ook in het ongewisse?

Febvre daarentegen verraste ons met zijn frisse aanpak, iets wat we al zagen in Axel.

Uitspraken en foto's (Mediacross) onder Thor.

Romain Febvre: “Mijn eerste GP voor Kawasaki en meteen op het podium. Wat  wil ik nog meer. Ik ben echt content, voor mezelf en voor het team. We hebben een lange weg afgelegd na mijn blessure vlak voor de start van het WK. Het is bijna een jaar geleden dat ik nog een GP reed terwijl de rest bleef rijden. Afgelopen winter is er veel veranderd - een nieuw team, een nieuwe motor - maar het zit goed voor beide zaken. In de voorbije 'warm-up' wedstrijden toonde ik aan de snelheid te hebben, nu moet ik  konsekwent blijven.  Ik startte goed maar raakte Seewer in de tweede bocht. Ik verloor enkele plaatsen maar met een prima ritme werd ik derde, op een paar seconden van de tweede. In de tweede start raakte Jasikonis het hekken en Herlings sneed me de pas af. Maar ik zat binnenkant in de eerste bocht zodat ik toch een goede start had. Ik was sneller dan de leiders op het einde van de reeks. Maar die gingen er voor zodat ik me tevreden stelde met plaats drie. In het begin van de reeks maak ik altijd wat kleine foutjes. Daar moet ik aan werken".

Clément Desalle: “Natuurlijk viel mijn weekend tegen. Bij de eerste start raakte ik Tonus aan en ik vond geen goed gevoel op de baan door de hitte. Mijn start was beter in de tweede race; de eerste tien minuten waren oké, maar toen kon ik het ritme niet vasthouden. We weten wat we kunnen verbeteren voor woensdag, en het doel zal zijn om het veel beter te doen dan vandaag".