MX World

10/08/2020 12:36 - geplaatst door Stingray

Het Honda France SR Motoblouz-team viel dit weekend zijn Letse campagne aan, met de eerste van drie GP's die zondag in Kegums werden georganiseerd. Voor de hervatting van de MXGP World Cup tekent Jeremy Van Horebeek een bemoedigende top tien op in de eerste ronde.

Meer en foto's van Mediacross onder Thor.

Ongebruikelijk programma voor de hervatting van MXGP, met een verkort formaat op één dag; één oefensessie in de ochtend, twee races in de middag, dit is het programma voor de 3 MXGP's (de tweede op woensdag en de derde zondag).

Tegen maar liefst tien fabrieksmotoren zette Jeremy in de training de elfde tijd neer, waarmee hij een behoorlijke plek op de grid veiligstelde.  Met de twaalfde plaats aan het begin van de heat verovert hij hij twee plaatsen om als tiende onder de geblokte vlag door te komen. Jeremy werd gehinderd door ene val voor hem in de tweede start. Hij zal als veertiende door komen na één ronden. Rukt dan op tot de negende plaats maar dank kwam de 'Jerre' tenv al en was het over en sluiten.

Valentin Guillod heeft nooit zijn draai op dit circuit gevonden. Slecht kwalificatietijd, slechte starts, valpartijen en een gebroken koppelingshendel. Tijd om alles op een rij te zetten voor woensdag.

Josse Sallefranque: “Een geweldige eerste ronde voor Jeremy, die gelijke tred houdt met de top tien achter negen fabrieksfietsen! Een resultaat in lijn met de doelstellingen, ook al hopen we af en toe dichter bij de top vijf te komen. De tweede race begon na enkele ronden ook goed te worden, want Jeremy was na teruggekomen naar de negende. Dan kwam hij ten val en werd geraakt aan het hoofd.  Jammer genoeg bleek door rijden niet mogelijk. toen hij de 'vooruit in een zeer snelle bocht; hij sloeg zijn hoofd hard genoeg, hij probeerde door te gaan, maar het was onmogelijk".