MX World

12/10/2020 13:48 - geplaatst door Stingray

Er werd gereden op een onuitgegeven circuit in Aroyomolinos. Deomstandigheden waren perfect, maar niet iedereen was vol lof over dit vervelende baantje. en bij Yamaha liep niet alles zoals veracht. Jeremy Seewer en Gautier Paulin van Monster Energy Yamaha Factory MXGP haalden uit de moeilijke dag wat er n zat: een zevende en negende plaats. 

Thor. Credits Yamaha

De taak om op één dag een gloednieuw circuit te leren, was heel kort. Het team en de rijders hadden slechts 40 minuten op de baan om de motor af te stellen en een snelle ronde neer te zetten. Paulin eindigde als negende terwijl Seewer als elfde werd geclassificeerd. 

Zoals altijd is een goede start essentieel voor een goed resultaat. Paulin zat er goed bij op zijn YZ450FM en vormde mee de top vijf in de openingsronde van Race 1. De Fransman werd gepasseerd door een paar van de hoofdrolspelers voor de titel. Hoewel hij zich niet helemaal op zijn gemak voelde op het ruige circuit, slaagde hij erin om de negenvoudig FIM wereldkampioen motorcross Antonio Cairoli af te houden en als zesde te eindigen.

Seewer kwam op de achtste plaats nadat hij buiten de top-10 was begonnen, maar hij maakte een koprol met nog 7 minuten op de klok. Gelukkig bleef de ‘91’ ongedeerd tijdens het incident en wist hij dapper terug te rijden naar de 10e plaats.

Voorafgaand aan de tweede en laatste race hebben beide rijders belangrijke wijzigingen aangebracht in de versnelling en ophanging van hun YZ450FM's. Seewer achtervolgde Jorge Prado rond de eerste bocht, maar werd tegen het einde van de ronde teruggestoten naar de vierde plaats. Paulin kwam uit de bocht buiten de top-15.

Veel van 's werelds snelste MXGP-rijders hadden moeite om over de gehakte Spaanse gravelbaan te navigeren met veel sporen die in één ‘racelijn’ liepen. Seewer vond zijn draai niet, maar was blij om een ​​vijfde plaats te verslaan, terwijl Paulin herstelde van een slechte start en eindigde als 10e.

Seewer blijft derde in het MXGP-kampioenschap, terwijl Paulin momenteel zevende staat.

Jeremy Seewer: “Wat het resultaat betreft, is dit natuurlijk niet wat ik wil. 10-5 is een van de slechtste resultaten die ik dit jaar heb behaald. Ik heb het gevoel dat ik met mijn tweede reeks nog het meeste uit deze dag heb gehaald. Het is op de racedag altijd lastig om de motor aan te passen, maar het werkte goed en ik kon als vijfde eindigen in de tweede manche, wat solide is. Soms lukt het, soms niet. Nu leggen we dit achter ons en gaan we naar de volgende. "

Gautier Paulin: “De lay-out van de baan was erg lastig, het was niet gemakkelijk om te passeren. De eerste manche reed ik de eerste paar ronden verkrampt, de laatste 15 minuten waren veel beter. In de tweede manche sloeg een slechte start me uit de race. Het was onmogelijk om te passeren. Ik heb alles gegeven om te passeren. Zelfs in de laatste ronde moest ik drie keer aan aanval om de tiende plaats afblazen. Het was echt riskant. Er waren veel plaatsen met vijf of zes sporen die samenvloeiden. Het is duidelijk dat de start me parten speelde, maar het rijden voelde redelijk goed. Ik raakte , dus ik duidelijk gefrustreerd vandaag. "