MX World

12/10/2020 13:47 - geplaatst door Stingray

Een perfecte dag voor de 19-jarige MXGP-rookie. Prado veroverde zowel holeshots als beide manches om zijn eerste 1-1 in de koningsklasse, zijn zesde podium en zijn allereerste GP-succes op Spaanse bodem te registreren. Prado liep in de eerste race weg van Romain Febvre en moest in de tweede race wat druk van Tim Gajser weerstaan. Prado liep uiteindelijk ook uit op de wereldkampioen om de geblokte vlag te bereiken met een voorsprong van vijf seconden. Prado's vijfde podium van de laatste zes Grands Prix betekent dat hij nu 4e is in het kampioenschap en slechts 5 punten van de top drie verwijderd is.

Thor. Credits: Ray ArcherTony Cairoli, de negenvoudig wereldkampioen behaalde de 16e plaats in de getimede training. Zijn starthek betekende een slechte start in de eerste manche en Cairoli herstelde zich tot op de 7e plaats. De Siciliaan had een betere start in de tweede race, maar raakte met zijn lastige knie de grond en kon de renners voor hem op de baan niet aanvallen. Tony behaalde uiteindelijk de 6e plaats en pakte hetzelfde klassement in het eindklassement. # 222 is 2e in de puntentabel, 24 achter Gajser.

Jorge Prado: “Precies wat ik vandaag wilde doen. Dit was mijn doel hier in Spanje. Mijn eerste 1-1 in MXGP! Ik voelde dat ik de beste was die er was en ik was erg opgewonden toen ik over de finish kwam. De tweede race was erg goed. De eerste ronden waren intens met Tim en de baan was erg technisch en veel sporen. Je moest heel precies en vlot zijn, geen fouten. Het was een geweldige dag. "

Tony Cairoli: “Een slechte start in de eerste manche. Het lukte me om terug te komen naar de 7e plaats. Het was niet zo gemakkelijk om hier te passeren, maar ik wilde niet veel punten verliezen, dus ik moest we door gaan. Ik was niet al te blij, maar de start van de tweede manche was beter. Ik probeerde agressief de tweede bocht te maken, maar kreeg last van mijn knie . Die voelde een tijdje pijnlijk aan. Ik verloor een aantal plaatsen en won wat, maar eindigde als 6e. Niet echt een goed weekend, maar we kunnen opnieuw groeperen om een ​​duwtje in de rug te krijgen in de laatste zes races. Er liggen nog veel punten op de plaat. We gaan nu naar Lommel en er kan veel gebeuren in het zand. ”