MX World

19/10/2020 11:06 - geplaatst door Stingray

Nadat we gisteravond nog een update hadden van Tim Mattys over de situatie plaatsten we een kort stukje over Glenn Coldenhoff. toen we ons opmaakten om wat dieper op zaak in te gaan maakte Mario Van Beekveld ons attent op het bericht dat werd opgemaakt door Het Hoff Support Team GC259. Lees het bericht onder Thor.

Foto: GASGAS Coldenhoff Spanje.

Beste Hoff fans,

Wat een geweldige Grand Prix dag had moeten worden, liep vandaag uit op een groot drama! Onze favoriete rijder, die het momenteel zo goed deed en er zo goed voorstond, Glenn Coldenhoff, raakte zwaar geblesseerd tijdens de GP van Lommel.
Coldenhoff klokte meteen een goede tijd bij het ingaan van de tijd-training, maar in ronde twee ging het vreselijk mis. Coldenhoff ging voorover op een sprong, kwam met zijn hoofd in het zand terecht en bleef vanaf dat moment stil op de grond liggen. Dit was niet goed, dat had iedereen wel meteen in de gaten. De training werd zelfs stil gelegd met een rode vlag, zodat The Hoff veilig van het circuit zou kunnen worden vervoerd. Coldenhoff werd naar het medical-center op het circuit gebracht, waar meteen een scan werd gemaakt.
Nou gaat het altijd snel in het wereldje en gaan er meteen vele, vooral verschillende verhalen rond. Wij als The Hoff Support Team / Team Coldenhoff willen u, als echte fan en lid van de fan club, dan ook met het enige juiste nieuws op de hoogte brengen van de situatie. Hier is dan ook over overlegd met Glenn en zijn vriendin Nikki.
Er is op het circuit een scan gemaakt en hieruit kwam meteen al niet zo'n best nieuws. Daaruit bleek wel meteen dat er iets loos was met de T3 & T4 rugwervel. Nou zijn dit prima artsen, maar toch wilde Glenn zelf zo snel mogelijk vervoerd worden naar het ziekenhuis in Herentals. In december 2018 brak Coldenhoff zijn rug (toevallig ook hier in Lommel) en werd toen naar een ander ziekenhuis vervoerd, waar hij niet al te beste herinneringen aan overhield. Daarom snel de vraag naar Herentals te worden vervoerd. The Hoff werd volledig ingepakt vervoerd, met een nekbrace om en een soort van lucht pak om zijn lijf heen. Hier aangekomen op de spoed afdeling duurde het in eerste instantie vooral lang voordat er actie werd genomen. Een telefoontje naar bekende Dr. Toon Claes hielp uiteindelijk dat het wat vlotter ging allemaal. Drie artsen (waaronder een rug specialist) hebben over de scan foto's gekeken, die gemaakt zijn op het circuit. Gelukkig kwam zij al snel tot de conclusie dat het qua zwellingen etc. mee zou vallen en dit geen gevaar zou vormen voor eventuele uitval. Glenn klaagde over de benauwdheid van hoe hij was ingepakt en de nekbrace die inmiddels erg zeer deed. De artsen ontdeden hem daarna al vrij snel van zijn oncomfortabele pak. The Hoff werd vervolgens ook van zijn crosskleding ontdaan. Het duurde allemaal lang in het ziekenhuis en de aangescherpte maatregelen nu, met het Corona virus, helpen daar ook niet echt aan mee.
Eigenlijk is er voor nu nog niet veel nieuws te vertellen. The Hoff zal maandag ochtend onder de scan gaan, waar gespecialiseerde artsen mee zullen kijken hoe de situatie ervoor staat. Hij blijft vanzelfsprekend dus komende nacht ook in het ziekenhuis in Herentals. Het gaat sowieso om die T3 & T4 rug wervel, waarvan ze denken dat die aan de voorkant een compressie fractuur hebben opgelopen, een soort van deuk, scheur of breuk. Dit is wat we nu weten en hoe het er nu voor staat.
We zijn hier met z'n alle natuurlijk zwaar ziek van en leven heel erg met Glenn mee! Moeten het ook maar weer zo zien, dat Glenn veel geluk heeft gehad. Hij heeft overal gevoel en daar mag je met zulke heftige blessures toch ook zeer blij mee zijn. Het kan veel erger aflopen. We gaan vandaag even afwachten of er snel meer nieuws komt en zullen u dan ook weer op de hoogte brengen van de situatie.
Wij wensen Glenn & familie veel sterkte toe...
The Hoff Support Team
GC259