MX World

19/10/2020 13:25 - geplaatst door Stingray

We hadden het aangekondigd: vergeet Paul niet, want die kan wat in het zand, vertelden we tijdens de TV-uitzendin. En min of meer niet tot onze verbazing ging Paulin op zoek achter de kopman. Of hij hem achterhaald zou hebben? Weten we niet, maar Paulin zag Gajser op de grond liggen en besloot dan maar om zelf voor zijn eerste reekszege van 2020 te gaan. Hij maakte ook bekend dat hij in mei enkele ruggenwervels brak........ Seewer reed goed, maar Prado komt op gelijke hoogte in de WK-stand; En Tonus verbaasde ons door echt wel mee te doen.

Lezen en kijken (credits Yamaha) onder Thor.



Gautier Paulin: "Dit is een emotioneel hoogtepunt. Ik ben erg blij om weer op het podium te staan, vooral voor mijzelf en mijn team. Het is een zware weg geweest. Het is lang geleden dat ik won, dus in de eerste manche kon ik dat best appreciëren. Ik was echt hard aan het pushen met een goed ritme. Ik heb er niet echt over gepraat, maar eind mei brak ik twee wervels in mijn rug. Ik heb een hele moeilijke tijd achter me. Ik ben opnieuw gecrasht in Faenza, Italië, en heb mezelf weer bezeerd. Nu voel ik me 100% en ben ik heel blij om weer terug te zijn. "

Jeremy Seewer: "Lommel is altijd moeilijk, behalve als je wint. Dan denk ik dat je ervan geniet. Ik voelde me goed vandaag. Ik raakte vna de baan in de eerste reeks en verzeilde in het peloton. Ik had goede snelheid en ritme. Ik kwam terug naar de vijfde plaats, maar toen maakte ik weer een klein foutje en had ik een technisch probleem. Dat kostte me nog drie plaatsen. Ik had een goede start in de tweede race, wat zich uitbetaalde. Ik voelde me solide op de tweede plaats maar gooide die weg na met een domme crash, maar zo is het in Lommel. Als je op de limiet zit, is het echt vaag. Ik ben nog steeds blij met de derde plaats in die race, maar een beetje teleurgesteld. We hebben tenminste nog twee rondes het goedmaken."

NVDR: heeft iemand de crash van Seewer gezien op TV? Want plots lag Febvre op de tweede plaats.

Arnaud Tonus: "Van de rustbank naar Lommel is erg moeilijk. Ik kwam hier na slechts twee dagen rijden op de fiets sinds mijn crash in Mantova. Ik kwam hier zonder verwachtingen naar toe. Wilde gewoon proberen op te bouwen de laatste zes ronden. De eerste race was positief maar dat kostte veel energie. In de tweede race wilde ik de race gewoon gezond afmaken, dus ik was super traag, maar ik slaagde erin om te finishen en het is een stap in de richting van opbouwen over de volgende rondes. "