MX World

27/07/2021 09:48 - geplaatst door Stingray

Het Gebben van Venrooy Yamaha Racing team reisde het afgelopen weekend naar Loket in Tsjechië voor de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP. Het circuit van Loket is zeer uitdagend voor de rijders omdat deze een zeer gladde ondergrond heeft met veel hoogteverschillen en harde stuiters.

Meer onder Thor. Credits Eric Laurijssen.
Calvin Vlaanderen begon zeer sterk aan de dag door in de kwalificatie een scherpe zevende tijd op de klok te zetten. Hiermee verzekerde hij zich van een goede startplaats in de beide manches! Helaas kon Vlaanderen hier in de eerste manche geen voordeel uithalen want hij moest van buiten de top twintig terug naar voren zien te komen. Ondanks dat het moeilijk was om in te halen, wist Vlaanderen met een goed ritme de ene na de andere rijder te passeren en sloot de manche af op een indrukwekkende negende plaats.
Na een goede start in de tweede manche liet Vlaanderen een zeer sterke indruk achter. Op een zevende plaats rijdend begon hij de druk op te voeren bij de rijders voor hem. Echter toen hij een inhaalmanoeuvre probeerde te forceren bij Shaun Simpson om de zesde plaats over te nemen kwam hij ongelukkig ten val waarbij zijn motor zoveel schade opliep dat hij zijn weg niet meer kon vervolgen!

Zoals Vlaanderen in de eerste manche, kwam Kevin Strijbos niet goed uit de start in de eerste manche en had het moeilijk om het juiste ritme op het circuit te vinden. Toen hij zich in de eerste manche had op weten te werken naar een vijftiende plaats, kwam hij ten val en hierbij sloeg zijn hoofd hard op de grond waardoor hij het circuit moest verlaten.
Toch besloot Strijbos om in de tweede manche van start te gaan. Hij voelde zich verre van 100 procent maar wilde het toch proberen. Tijdens de manche kwam hij er echter al snel achter dat hij zich niet goed voelde en verliet het circuit om zich op zijn thuis Grand Prix in Lommel te gaan concentreren, de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap die aankomend weekend op het programma staat!

Brent van Doninck kwam tijdens de Nederlandse Grand Prix in Oss hard ten val in de eerste manche. Hij kwam naar Loket om te proberen te rijden maar had helaas teveel pijn in de eerste manche en verliet het circuit. De Belg zal deze week voor een second opinion naar de dokter gaan en hopelijk gaat hij zich snel beter voelen zodat hij zijn thuis Grand Prix in Lommel kan rijden.

Calvin Vlaanderen (15e in het dagklassement): ‘’Het was een geweldige dag maar helaas eindigde het met een tegenslag. Met de zevende tijd in de tijdtraining ging ik met een goed gevoel de manches in. In de eerste manche kwam ik na een slechte start terug naar een negende plaats. In de tweede manche werkte ik mijzelf vanaf een tiende plaats op naar een zevende positie. Ik had al mijn peilen gericht op de vijfde plaats omdat ik daar slechts enkele seconden achter reed maar helaas kwam ik toen ten val. Het gebeurde zo snel dat ik niet in staat was om op de motor te blijven zitten. Gelukkig heb ik er zelf niets aan overgehouden maar de motor had zoveel schade opgelopen dat ik de wedstrijd moest verlaten. Ik kijk uit naar Lommel!’’

Kevin Strijbos (30ste in het dagklassement): ‘’Het was een moeilijke dag en ik kon mijn flow niet vinden op de baan. Dit is raar omdat ik me hier altijd goed thuis voel op de baan. In de tijdtraining zette ik een achttiende tijd op de klok, wat niet goed was maar je startplaats is hier niet zo belangrijk waardoor ik me er niet teveel zorgen over maakte. In de eerste manche pakte ik een slechte start maar helaas voelde ik me ook nu niet goed op de baan. Ik kwam terug naar een vijftiende plaats totdat ik hard ten val kwam en mijn hoofd en heup flink bezeerde. Ik heb het circuit verlaten en heb in de tweede manche proberen te rijden maar ik had gelijk al geen energie meer. Mijn hoofd was niet goed en ik kon me niet concentreren waardoor ik besloot om de wedstrijd te verlaten. Het is jammer maar het is wat het is. Ik ga er deze week alles aan doen om klaar te zijn voor Lommel.’’

Brent van Doninck (31ste in het dagklassement): ‘’Ik heb geprobeerd om te rijden maar in de vrije en tijdtraining merkte ik al snel dat ik veel pijn had en ik kon niet aanzetten zoals ik dit normaal doe. In de eerste manche pakte ik een redelijk goede start maar na een aantal ronden werd de pijn te hevig. Ik kon de motor niet goed vasthouden op het verraderlijke circuit omdat het te pijnlijk was. Ik besloot om de wedstrijd te verlaten en ik heb er veel last van. Ik voel dat het alleen maar slechter wordt als ik eerlijk ben en daardoor wil ik een second opinion van de dokter. Ik hoop dat het deze week beter wordt zodat ik mijn thuis Grand Prix kan rijden maar we zullen zien wat de dokter zegt en wat we moeten doen.’’