MX World

27/07/2021 09:53 - geplaatst door Stingray

Op zaterdag vierde Mathys Boisrame zijn 23e verjaardag en hij wilde dit feestje graag extra glans geven met een podiumplaats. Dat lukte helaas niet, de Fransman werd negende tijdens de Grand Prix van Tsjechië. In de tussenstand blijft de Kawasaki-rijder op een nette vierde plaats staan. Roan van de Moosdijk komt de eerste manche als achtste over de finish maar later op de middag scoort hij niet wegens een valpartij. Mikkel Haarup komt beide manches als zestiende over de finish. De overwinning is voor Mattia Guadagnini, de leiding in de tussenstand blijft voor Maxime Renaux.

Credits Bavo. Verder lezen onder Thor.

In de tijdtraining weet Roan een keurige tweede tijd op de klokken te zetten dicht achter Jago Geerts. Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de eerste manche over 30 minuten en twee ronden is Mathys de beste starter van het F&H Racing-trio. De Fransman komt als tiende uit de start gevolgd door Roan terwijl Mikkel in de problemen is gekomen door een valpartij. De Deen begint als 26e aan deze manche dus hij heeft veel werk te verzetten. In de eerste ronde weet Mathys twee plaatsen goed te maken en Roan volgt hem om in de derde ronde te passeren. De Brabander heeft een goed tempo te pakken en hij werkt zich op naar de zevende plaats. De zesde man komt in beeld maar vanuit het achterveld komt Renaux snel opzetten. Deze heeft een hoger tempo te pakken en hij stormt door naar de vijfde plaats. Roan komt als achtste over de finish terwijl Mathys met een elfde plaats net buiten de top tien finisht. Mikkel werkt heel hard en hij komt sterk terug om met een 16e plaats nog vijf punten voor het wereldkampioenschap te scoren.

2e 
Terwijl de laatste minuten voor de start wegtikken begint het te regen in Loket. De laatste voorbereidingen worden gedaan en wanneer het starthek valt sprinten maar liefst 39 crossers naar de eerste bocht. Het is een lastige bocht want deze loopt sterk omhoog waardoor de kortste lijn niet de snelste is. Helemaal buitenom is ook een optie maar wanneer de collega’s vanaf de binnenkant naar buiten sturen moet je er wel duidelijk voor zitten. De drie rijders komen redelijk uit de start waarna het dringen is voor een goede positie. Roan komt als twaalfde uit de eerste bochten terwijl Mathys op een 16e plaats aan de wedstrijd begint. De Leatt-geklede Fransman heeft een goed tempo te pakken en hij weet als negende voor Roan uit de eerste volledige ronde te komen. De Eindhovenaar kan terugkomen waarna ze zich beide verder de top tien in werken. Na twintig minuten rijdt Roan op de zesde plaats nipt voor Mathys en ze hebben Guadagnin in beeld! Dan gaat het mis met Roan die met nog drie ronden te gaan onderuit gaat. Mathys neemt de zesde plaats over en deze positie weet hij vast te houden tot aan de finish. Mikkel komt opnieuw als zestiende over de finish terwijl Roan dat helaas niet is gelukt.

De zesde Grand Prix laat niet lang op zich wachten want op 1 augustus gaat het starthek vallen voor de Grand Prix van België. Deze zal worden verreden op het zware zandcircuit van Lommel waar Roan vorig jaar een manche wist te winnen!