MX World

28/07/2021 20:00 - geplaatst door Stingray

Heeft U het WK MXGP al gevolgd? Is het U opgevallen dat er momenteel niemand boven uit steekt. Dat de wat trage starters er stilaan boven op komen. Dat de gedoodverfde favorieten ook fouten kunnen maken. Dat de afgeschreven oldtimers rfeeksen en GP's winnen. En dat er nog rappe, misschien wel de rapste, piloten zijn die helaas nog te veel vallen?

Dan weet U ook dat de MXGP in Lommel minstens vijf, zes kandidaat winnaars telt.

Lees verder onder Thor.

Dit weekend is een kans voor Tim Gajser van Team HRC om enkele waardevolle kampioenschapspunten terug te winnen die hij in Loket verloor door de crash in de tweede race. Vorig seizoen won Gajser vier van de zes races die plaatsvonden in Lommel tijdens de Belgische triple-header. Hij zal op deze wijze Lommel willen voortzetten. 

Natuurlijk zullen de anderen het Tim niet gemakkelijk maken. Een van die anderen is Antonio Cairoli van Red Bull KTM Factory Racing. Deze jongeman zal ernaar streven zijn podiumreeks voort te zetten terwijl hij zijn vijfde opeenvolgende top drie-finish najaagt. De laatste keer dat Cairoli zegevierde in Lommel was in 2014, dus een GP-overwinning in het zand is meer dan welkom. Interessant om zien of hij het voor mekaar krijgt.

Cairoli's jonge teamgenoot, Jorge Prado, zal ernaar streven om een tweede GP-zege van het seizoen te behalen, na zijn eerste winst in Loket afgelopen weekend. Prado had het wat moeilijk aan het begin van het jaar. Nu lijkt het erop dat de Spanjaard het hoge tempo aan kan. Zoals hij  Tsjechië bewees met een reeks- en eindzege. 

Romain Febvre van Monster Energy Kawasaki Racing Team zoekt verlossing in Lommel na enkele zware races in Oss en Loket. Voor Febvre is op twee wielen blijven en consistentie het enige dat ontbreekt om GP's te winnen. Maar slaqagt de rijder uit de vogezen hier in, dan doet hij mee voor de oppergaai en het heroveren van een positie in het klassement.

Monster Energy Yamaha Factory Racing-rijders Glenn Coldenhoff, Jeremy Seewer en Ben Watson maken allemaal kans op topresultaten dit weekend, zelfs podiumplaatsen fo GP-zege. Vorig jaar behaalde Watson in Lommel twee raceoverwinningen en zijn eerste MX2 overall, dus hij zal ongetwijfeld een extra boost van vertrouwen hebben als hij dit weekend terugkomt op het circuit. Terwijl zijn teamgenoot Seewer de Belgische GP met plezier tegemoet ziet na zijn eerste podiumplaats van vorige week. Een grote boost voor de Zwitser die het in het begin van het jaar moeilijk had. Coldenhoff was sterk in Oss maar kende pech. In Loket was hij zeer regelmatig met een 4/4-score. t

Arminas Jasikonis van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zou dit weekend kunnen schitteren, aangezien de lange Litouwer tijdens de laatste paar GP's grote vooruitgang heeft geboekt om weer op snelheid te komen. Hoewel de races in Loket niet de resultaten opleverden die Jasikonis had gewild, zagen we in Oss al wel een glimp van wat we kunnen verwachten, toen hij daar voor het eerst dit seizoen naar een top 10 finish reed.

Voor Brent Van Doninck en Kevin Strijbos van Gebben Van Venrooy Racing en Jeremy Van Horebeek van Beta SDM Corse Motocross Team zullen de races dit weekend extra speciaal zijn, aangezien het trio hun beste prestatie wil neerzetten voor hun thuis Grand Prix. Brent en Kevin liepen een lichte blessure op in Oss en Loket, maar daar is ondertussen een herstel week overheen gegaan.

Maar het grootste gespreksonderwerp blijft het al dan niet rijden van Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing. Zal hij nu al terugkeren na een schouderbladblessure opgelopen in Oss. Herlings onthulde in een interview met Lisa Leyland dat hij zou willen terugkeren naar Lommel om zijn jacht op het kampioenschap levend te houden. HOewel het eigenlijk een slimme beslissing zou zijn om een ​​paar weken later terug te keren. Het wordt dus interessant om te zien welke beslissing het team en Herlings nemen en of we hem zondag in de rij zullen zien voor de zandrace.