MX World

23/09/2021 09:23 - geplaatst door Stingray

Het grootste offroad-evenement van het seizoen is terug! Dit weekend zal de Monster Energy FIM Motocross of Nations terugkeren naar Italië, aangezien Mantova de gastheer zal zijn van de 74e editie van het evenement. Vorig jaar werden motorcrossfans over de hele wereld vanwege de Corona-pandemie van de legendarische race onthouden. Dit weekend sturen 33 landen hun beste drie rijders naar Mantova , in de hoop de felbegeerde Chamberlain Trophy mee naar huis te nemen.

Lees verder onder Thor.

Mantova, gelegen in het noorden van Italië, is een moderne kijk op een zandcircuit, met een reeks kunstmatige sprongen, terwijl het zand bovenop een harde ondergrond ligt, waardoor dit circuit anders is dan andere zandcircuits. Hoewel Mantova sinds het begin van de jaren 90 veel wedstrijden voor het FIM Motocross Wereldkampioenschap heeft georganiseerd, zal dit de eerste keer zijn dat de Italiaanse locatie de Monster Energy FIM Motocross of Nations ontvang. 

Team Nederland stelt zich in Mantova op als de titelverdediger,na hun eerste overwinning in Assen in 2019. Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing, Glenn Coldenhoff van Monster Energy Yamaha Factory Racing en Roan Van De Moosdijk van F&H Kawasaki Racing zullen vechten om het succes te verlengen. Herlings verkeert in een uitstekende vorm, aangezien hij momenteel het klassement van het MXGP Wereldkampioenschap leidt. Coldenhoff heeft zich goed heeft ingeburgerd bij zijn nieuwe team en behaalde reeds individuele overwinningen tijdens het evenement. Voor Van De Moosdijk wordt dit de eerste Monster Energy FIM Motocross of Nations, waarbij de jongeling erop uit is om goed te presteren voor het team.

Nederland is een van de favorieten, maar een ander team dat de Chamberlain Trophy wil winnen, is het thuisteam Italië. Het team, bestaande uit Antonio Cairoli van Red Bull KTM Factory Racing, Mattia Guadagnini en Alessandro Lupino van MRT Racing Team KTM, is een van de sterkste line-ups van het evenement. Ondanks een zware crash tijdens de MXGP van Sardegna, zal de 9-voudig wereldkampioen dit weekend in de rij staan ​​voor de races om zijn land te vertegenwoordigen in de hoop nog een zeer belangrijke overwinning toe te voegen aan zijn toch al indrukwekkende palmares. Guadagnini strijdt om de MX2-wereldtitel, en Lupino, die dit seizoen ongelooflijke resultaten heeft behaald in de MXGP, completeren het team dat dit jaar een reële kans heeft om voor goud te gaan.

Team Groot-Brittannië onder leiding van Shaun Simpson van SS24 KTM MXGP, Ben Watson van Monster Energy Yamaha Factory Racing en Conrad Mewse van Hitachi KTM, aangedreven door Milwaukee, zijn een andere sterke kanshebber, aangezien de ploeg voor de vierde keer op rij zal streven naar een podiumplaats na op de box te zijn geëindigd in Matterley Basin, Red Bud en Assen.

Er is ook Team Frankrijk bestaande uit Tom Vialle van Red Bull KTM Factory Racing, Mathys Boisrame van F&H Kawasaki Racing en Benoit Paturel van Team Honda SR Motoblouz, evenals Team Duitsland met Max Nagl, Henry Jacobi van SM Honda Racing en Simon Längenfelder van DIGA PROCROSS GASGAS FACTORY RACING en Team Denemarken met Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, Mikkel Haarup van F&H Kawasaki Racing en Bastian Beogh-Damm van WZ Racing KTM, die ook dit jaar een reële bedreiging vormen.

Team Estland is een ander opmerkelijk team om te noemen met Gert Krestinov, Harri Kullas en Jorgen-Matthias Talviku die de natie vertegenwoordigen. Zowel Krestinov als Kullas zijn ervaren Monster Energy MXoN-rijders die ongetwijfeld hun ervaring zullen gebruiken om Team Estonia het hoogste teamklassement te bezorgen.

Dit seizoen zal Team Belgium een ​​aantal frisse nieuwe gezichten begroeten: Liam Everts van Liamski KTM, Brent Van Doninck van Gebben Van Venrooy Yamaha Racing en Cyril Genot zullen het meervoudig Monster Energy MXoN winnende team vertegenwoordigen.

In totaal nemen 33 teams deel aan de 74e editie van het evenement dat intenser zal worden dan ooit tevoren. Bijna alle activiteiten, inclusief de teampresentatie die om 17:00 uur (CEST) zullen live te zien zijn op www.MXGP-TV.com en het YouTube-kanaal van MXGP. Zaterdag zullen de YZ bLU cRU FIM Europe Cup 65 en 85 races plaatsvinden, evenals de traditionele kwalificatieheats en de gloednieuwe Junior eMotocross-sessie één. Zondag zal de YZ bLU cRU FIM Europe Cup 125 gereden worden evenals de tweede sessie van de categorie Junior eMotocross en natuurlijk de MXoN-hoofdraces die de uitkomst van de 74e editie van de Monster Energy FIM Motocross of Nations zullen bepalen!