MX World

17/10/2021 10:39 - geplaatst door Stingray

In de media worden superlatieven vaak, veel te vaak gebruikt. Doen we niet echt aan mee. Maar als we een organisatie superlatlieven toe bedelen, dan is dat echt gemeend: de ONK-organisatie van Stichting Circuit Oldebroek is uniek. Ik had een gast mee genomen naar 'De Bargen' in Oldebroek. En toen we nog maar de parking op draaiden zei die: "Is dat hier een GP in plaats van een ONK-proef. In Oldebroek is alles tot ver achter de komma in orde. de baan, de aankleding, de opvang, de vrijwilligers... Ik stop met benoemen: als je wil zien hoe mooi een organisatie kan zijn, ga dan eens naar Oldebroek. 

Sportief speelde de finale van de ONK250. Het waren twee EK-gangers die de race domineerden. Zo won de man in vorm Rick Elzinga de beide reeksen telkens voor Jeremy Sydow. Maar dat maakte helemaal niks uit voor Kjell Verbruggen die achter de twee gelegenheidsrijders de derde plaats en de ONK-titel vast legde. In de eindstand gaat hij Nikita Kucherov en Jeremy Knuiman vooraf.

Spektakel troef bij de ONK 500. Daarin gaf Micha Boy De Waal twee keer de toon aan maar evenveel keer maakte hij een foutje. Een fatal, zeker in de slotreeks, want toen reed hij in winnende positie. Maar een paaltje sprong voor zijn wiel en meteen was Sven van de Mierden, die zich al bij de feiten had neergelegd, bij de pinken om alsnog een tweede reeks- en eindzege uit de brand te slepen. Rene De Jong deed wat in zijn vermogen lag, maar de 18 punten die hij toe gaf duwen Van De Mierden richting titel.

Komende weekeinde worden alle andere finales verreden in Sint-Isidoriushoeve.