MX World

17/10/2021 17:21 - geplaatst door Stingray

Wel, misschien was Jeffrey Herlings niet de allersnelste rijder op het Mickey Mouse baantje in Arroyomolinos. Dat bedoel ik eigenlijk badinerend over dat baantje, want Iberia heeft toch nondeju heel veel bergachtige banen in huis. De Herlings 2.0 combineert een aantal zaken die van hem momenteel de beste rijder van de wereld maken. Niet panikeren, ook niet na een slechte start. Niet aanvallen qoute qe qoute. De kat efkes uit de boom kijken. De anderen hun bord eerst laten leeg eten. Zien wat er in de koers voor en achter hem gebeurt. Dat alles even door de boordcomputer mixen en vervolgens de conclusie uit voeren. Dan blijkt dat je een winner hebt die in Spanje al zijn tegenstanders op een of andere manier een oor aan naaide. Tegenstanders die klappen of klapjes kregen, maar zeker  nog niet dood en begraven zijn. Na drie keer Piëtramurata gaan we definitief oordelen vellen.

Een mini-verslag onder Thor.

Niemand was bij machte om een herstelde Jorge Prado van de holeshot te houden. Coldenhoff zat er bij maar in een super hectische eerste ronde werd hij gepasseerd door Romain Febvre en Tim Gajser, de twee rechtstreekse rivalen van WK-leider Herlings die  ongewild zat te buurten rond de top tien. In de vierde ronde had herlings boordcomputer al die info verwerkt, en de uitslag stemde hem niet tevreden. Daarom hutselde hij Antonio Cairoli en Pauls Jonass maar in één trek voorbij. En stoeide vervolgens twee ronden met Benoit Paturel. Voorin was Febvre ondertussen wel gaan leiden. Nu moest Jefke wel een tand bij steken en dat beviel hem. Hij passeerde Seewer op de vierde plaats en Coldenhof was wat terug gezakt. Gasjer was zijn volgende doel. Dat bleek haalbaar en toen besefte Herlings dat hij vrede moest nemen, al finishte hij op een seconde van Prado.

Romain Febvre kon een mogelijk GP-zege vergeten toen hij zich in de tweede bocht vast reed. Hij zou de schade beperken door nog heel sterk zevende te worden. Prado was weer razendsnel gestart en bracht de 'seguidores' bijna tot een collectieve waanzin. en het duurde wel even voor Herlings in zijn spoor kwamnadat die al vroeg voorbij Gajser ging. In de tiende ronde was het over voor Prado. Die kreeg hat dan eerst lastig met Gasjer en moest hem laten gaan. Maar de aanvallen van Cairoli kon hij wel pareren, zeker toen Toon zelf een foutje maakte.

Herlings won de GP voor Prado en Gasjer. Maar ik denk dat het rekensommetje hem meer plezier deed. De Belgen dan. Valt weinig over te vertellen. Enkel Jeremy Van Horebeek kon zich in de punten plaatsen met een 16/15-score. Brent Van doninck bleef puntenloos, net zoals Strijbos die in de tweede reeks niet meer startte.