MX World

08/08/2022 08:49 - geplaatst door Stingray

Zaterdag werd hij genekt door een kapotte ketting. Maar op zondag nam Lucas Coenen revanche door de reeks te winnen. Hierdoor kon hij terug de derde plaats in de EK stand over  nemen, nadat hij die een dag eerder verloor aan Camden McLellan. Maar die zou wel achter Hakon Osterhagen en Quintin Marc Prugnières mee op het schavotje komen. In de slotreeks moest Coenen een tijdlang het gezelschap dulden van Osterhagen, maar zou uiteindelijk een relatieve voorsprong op bouwen. Osterhagen zat in een zetel voor de eindzege en Prugnières bewees dat zijn ereplaats de dag voordien geen toeval was. Sacha Coenen kende niet zo'n puike start maar zou toch opschuiven naar de elfde plaats. EL-leider Rick Elzinga kende niet zo'n succesvol weekeinde. Zaterdag most hi van heel ver terugkomen. Zondag zat hij beter in de koers, maar mengde zich niet om de dagzege. Hij had het geluk aan zijn kant door de pech van Cornelius Toendel die in de eerste reeks uitviel. Theoretisch kan Elzinga in Finland kampioen worden.