MX World

12/08/2022 15:32 - geplaatst door Stingray

UPDTE: Adam Sterry vervangt Simpson.

Na de vorige succeseditie stond niks een verlenging in de weg om dat dit seizoen nog eens over te doen. Tot de MXGP-kalender bekend werd en Finland  op zondag 14 augustus gaat gereden worden. Maar KMC Mol bleef niet bij de pakken zitten. Ondanks de wenkende WK-finale werden diverse toprijders bereid gevonden om maandag toch aanwezig te zijn op de Keiheuvel. En nog niet van de minste ook, want het volledig podium van de MXGP Of Flanders in Lommel staat aan de start. En mèt de ambitie om te winnen. Het trio Brian Bogers (Standing Construct Husqvarna), Glenn Coldenhoff (Monster Energy Factory Wilvo Yamaha) en Calvin Vlaanderen (Gebben Van Venrooy Yamaha). Toegegeven, in de MX1 is het de laatste jaren een beetje mager voor de Belgen. Maar in de afgelopen MXGP van Zweden zagen we dat Brent Van doninck momenteel in topconditie verkeert.

Maar hier houdt het niet bij op..... Lees verder onder Thor.

Want er zijn nog een aantal rijders die hun marktwaarde komen verbeteren. Zo komt ook het team van Jacky Martens Honda met zowel Henri Jacobi als Ivo Monticelli. En zoon Yentel uiteraard. Zoals Pauls Jonass (Standing Construct Husqvarna). Hij was snel in Zweden, maar viel er te vaak af. Blijft hij overeind op de Keiheuvel dan doet hij mee voor de palm. Max Nagl komt ook naar zijn favoriete 'strecke'. Max is leider in de hoog aangeschreven ADAC Masters competitie, en verloor nog maar 1 race. Petar Petrov komt meerijden, net als Harri Kullas, de nummer twee van het Britse kampioenschap. Daarnaast komen ook de toppers van VLM aan de start. Een zege zal er voor hen met die kleppers niet echt in zitten, maar momenteel scheren Cedric Grobben, Jilani Cambré, Brent Aerden (MX2 of MX1) hoge toppen. Jens Van Meer is hersteld, zoekt nog naar de vorm. Met een Kenny Janssens, die wel een vlijmscherp startwapen heeft. Ken De Dycker komt mee doen. Hij won vorige week eend ruk bezette wedstrijd in de Voerstreek. Uiteraard zou KMC Mol een gat in de lucht gesprongen hebben mocht Jeffrey Herlings - die correct was aangeworven - zijn rentree hebben gemaakt. Maar met 37 rijders betekent dit wel dat er niet voor iedereen plaats zal zijn op de eerste startrij. Dat wordt dus bikkelen in de eerste bocht. Nog een late afmelding: Shaun Simpson brak dit weekeinde zijn sleutelbeen in een Britse national. Daar sta je als organisator machteloos tegenover.

De Inters MX2 rijden apart. Helaas voor KMC Mol staan er momenteel belangrijke zaken op de agenda van Jago Geerts. Jago staat aan de leiding in het WK. Met voorsprong, maar met het oog op een wenkende wereldtitel zal Jago passen voor zijn thuiswedstrijd. Moeilijk om verteren voor de ruime aanhang, maar zeker en vast te begrijpen vanuit Jago's standpunt. Want een week later, in Saint-Jean d' Angely kan het WK MX2 beslist worden. Zal er dan in de MX2 niks te beleven zijn? Howla zeg! Heb je de afgelopen weken Roan van de Moosdijk in actie gezien? Die draait vlot mee in de top vijf. Heb je Kay de Wolf gezien, de knaap die het Geerts lastig maakte in Lommel. En Thibault Benistant heeft zich wel ingeschreven!  Liam Everts is er wel bij. Hem rekenen we als certitude voor het podium. Ivano Van ERp, de nummer 5 uit het EMX125 is er ook bij. Van VLM uit trekken we de kaart Dieter Vromans, Kristof Scheynen, Marnick Lagrou en zo. Of Brent Aerden als hij MX2 rijdt.

Noot: Jago zal wel present geven en er is een handtekeningsessie voorzien.

Naast vier reeksen voor Inters rijden alle VLM-categorieën. In totaal zijn er voor maandag liefst 362 deelnemers ingeschreven, en iets zegt me dat er daar nog enkele bij komen.

Maar het wedstrijdweekeinde begint al op zondag 14 augustus wanneer JMS de jeugd los laat op de Keiheuvel. Ook hier een record aantal deelnemers met liefst 274 aanmeldingen. Zondag komen de 85 cc-toppers die naar het Junior WK gaan in actie: Ian Ampoorter, Jarne Bervoets en Douwe Van Mechelen. Douwe en Jarne zullen ook maandag nog in actie komen bij de Beloften 125 cc. 

Het wordt een drukke bedoening op de Keiheuvel. Het begon vandaag al met de instapdag, en zaterdag en zondag is het top motorcross, al wat de klok slaat. Op de Keiheuvel geen parkeerproblemen, wegens een vliegveld vlakbij. Hou overigens wel rekening met de droogte, en let zeer goed op het gebruik van vuur, sigaretten en zo.

De deelnemerslijst bezorgen we U zo mogelijk nog wel. Hieronder in elk geval een timing.