MX World

30/03/2023 11:07 - geplaatst door Stingray

Op dinsdag 4 april a.s. vanaf 17.00 uur zendt Omroep Brabant TV een korte documentaire uit over de Helmondse Motorcrosser Jan Clijnk onder de rubriek  “Vergane Glorie”. Jan Clijnk, beter bekend als het “Atoomkanon van Helmond”, is de allereerste Nederlander die op 13 mei 1956 een Grand Prix won te Schijndel in de 500cc klasse. Wij zijn als schrijver van het gelijknamige boek benaderd door een filmproductiebedrijf en hebben het nodige kunnen voorbereiden voor deze unieke 12 minuten durende documentaire, waarvan de opnames inmiddels in juli 2022 hebben plaatsgevonden te Helmond en omgeving. De documentaire wordt op dinsdag 4 april vanaf 17.00 uur telkens om het uur herhaald op tv en is o.a. via Ziggo en KPN te bewonderen.

Stichting Classic Motocross NL
Marcel Hermans