MX World

24/07/2023 10:21 - geplaatst door Baetens Rendel

Bij de MXGP klasse ging de overwinning naar de fransman Romain Febvre.
In de eerste reeks nam Seewer de holeshot voor Coldenhoff. Coldenhoff ging al snel voorbij zijn teamgenoot. Febvre reed naar beide yamaha rijders en wist die ook te passeren. Seewer maakte een foutje en moest Vlaanderen en Prado laten passeren. Daarachter reed Van Horebeek een sterke wedstrijd en kwam binnen als 7de. Prado wist op het einde Vlaanderen in te halen naar plek 3. Febvre won voor Coldenhoff en Prado.
In de 2de reeks nam Fernandez de holeshot maar Seewer wist de leiding al over te nemen in de 2de bocht. Prado ging voorbij Fernandez en even later ook voorbij Seewer naar de leiding. Febvre kwam pas als 25ste uit de eerste bocht en had dus veel werk voor de boeg. De fransman trok de goede vorm van de voorbije weken door en kwam uiteindelijk binnen op plek 2. Coldenhoff ging op het einde nog voorbij Seewer naar plek 3. Febvre won de GP voor Prado en Coldenhoff.