MX World

12/07/2014 11:59 - geplaatst door Marcel Dirks

Wij namen dit bericht over van Belga. Het verscheen ook in de meeste Vlaamse kranten. Motorcrosser Clément Desalle, die vorige zondag ten val kwam in de MXGP van Zweden, heeft vandaag bevestigd dat hij komend weekend niet aantreedt op de Grote Prijs van Finland, de 13de manche van het WK. Thor!  

Bij zijn terugkeer in België onderging de Suzuki-rijder dinsdag een uitgebreid medisch onderzoek. Daarbij kwamen enkel bloeduitstortingen aan het licht.

Drie dagen later ondervindt Desalle toch nog last van zijn val in Uddevalla. "Ik heb pijn aan mijn bekken. De klap was enorm. Er is weliswaar geen breuk, maar ik heb nog spierpijn in mijn onderrug." De Belgische motorcrosser, die dit seizoen al vier WK-manches won, kan nog geen datum plakken op zijn comeback.

Door zijn afwezigheid in Finland lijkt het voor de 25-jarige Henegouwer stilaan onmogelijk om WK-leider Antonio Cairoli (KTM) in de stand nog bij te benen. De Italiaanse titelverdediger telt 57 punten voorsprong op Desalle, derde in de tussenstand. Jeremy Van Horebeek is voorlopig tweede, op 45 punten van Cairoli.