MX World

04/07/2014 14:31 - geplaatst door Marcel Dirks

Omdat de familie wat tijd voor zichzelf vroeg, en wij uit respect voor Joël de zijnen er niet eens aan dachten om langs te gaan of te bellen, bleef u een tijdje verstoken van enig nieuws over onze ongelukkige champ. Maar zoals we van de Roelantsen gewend zijn, hebben ze alles goed voor mekaar. Vandaar ook de update van Joëls toestand via hun website J-race.com. Thor voor meer.

Grobbendonk, 4 juli - Joël Roelants liep bij een ongeval in Maggiora, Italië een ernstige breuk van de wervelkolom op met blijvende schade aan het ruggenmerg.
de beschadigde wervels werden tijdens 2 heelkundige ingrepen enerzijds in Turijn en anderzijds in UZ Leuven deskundig gestabiliseerd.

Joël herstelt momenteel algemeen goed van de uitgevoerde ingrepen.
de prognose omtrent het functioneel herstel van de zenuwfuncties is echter ongunstig.
joel is een vechter en bereidt zich samen met zijn familie en zijn vriendin voor op een ander leven, dat hem ook de nodige uitdagingen zal geven en die volop wil en zal aangaan. het medische team zal hem daarin ook voluit ondersteunen.

Joël dankt al diegene die hem zo veel sympathie betuigd hebben en kijkt positief naar de ongetwijfeld moeilijke maanden die gaan komen.
Joël weet zeker dat hij de enthousiaste kerel zal blijven die hij altijd was.

Gesterkt door zijn naaste omgeving en een uitstekende medische omkadering, belooft hij de spilfiguur te blijven van een sterk team. Joël Roelants (25 jaar) is een Honda MXGP rijder uit Grobbendonk (BE) met een breed palmares. Op jonge leeftijd werd hij wereldkampioen in het junior MX kampioenschap. Daarna werd hij nog verschillende malen Nederlands kampioen en won hij meerdere Grand Prix reeksen inde MX2 klasse. Het 2014 seizoen moest de grote comeback worden voor Joël. Samen met zijn vader had hij zijn eigen team opgericht (J-Race Racing Team) met Joël als enige piloot.