MX World

02/06/2014 15:53 - geplaatst door Marcel Dirks

Hoe kan een resultaat een en ander inde goede richting duwen? Want in de MX zijn de plaatsjes duur en zijn er vele kandidaten. Damon Graulus zorgde al vroeg voor een eerste prijs voor Standing construct KTM. Hij werd Frans kampioen MX2, en ging vervolgens volop voor de GP’s. In Spanje behaalde hij al meteen de zevende plaats en in Matterley Basin werd Damon properkes achtste in de eindstand. Dan heb je kaarten om met de baas aan tafel te gaan zitten. En dat gebuerde vorige week. Thor.

Het Standing Construct KTM team heeft een akkoord gemaakt met Damon Graulus om de samenwerking op langere termijn verder. te zetten. Damon Graulus, zit al een tijdje onder de vleugels van teambaas Tim Mathys. Er rees wat twijfel omtrent de relatie Graulus-Standing Construct. Maar wij werden al eerder ingeseind door Tim dat het te maken had met Damons’ gezondheid. Meer willen we daarover niet kwijt, omdat men dit stil wilde houden. Wij zijn van ons woord. Er lag dus helemaal geen haar in de boter. Tim Mathys: “Het geeft grote voldoening als iets waar je 15 jaar in gelooft bevestigd wordt. Ik help Damon sinds zijn eerste meters op een moto. We hebben goede en ook minder leuke momenten, met name de blessures, meegemaakt. Ik heb hem er steeds op gewezen dat naast de sport hij ervoor moest zorgen dat hij ook in het dagelijkse leven zijn mannetje kon staan. Tot dit jaar combineerde Damon studeren met crossen. Dat was niet altijd evident om ook te trainen.  Nu hij zijn diploma heeft behaald wordt gefocust naar zijn sportcarrière. Die ziet er, ondanks de pech van afgelopen winter, goed uit. Ik ben er zeker van dat we aan het talent dat Damon heeft wat maturiteit kunnen toevoegen, hij een mooie carrière tegemoet gaat. Met een contract voor langere termijn af te sluiten willen we rust rond hem creëren waardoor alle aandacht nu naar het sportieve in plaats van naar het extra-sportieve gaat.”

Damon Graulus: “Ik ben blij dat ik zekerheid heb voor de toekomst. En dat ook nog eens in een team dat bewezen heeft tot de absolute top te behoren. Tim heeft er altijd al voor gezorgd dat ik over goed materiaal kon beschikken. Nu hebben we samen met KTM topmateriaal. Mijn profcarrière is door mijn ziekte in de winter wat moeilijk begonnen. Sinds korte tijd voel ik me een stuk beter. Ik train hard  en dat levert resultaat op. Qua ambitie wil ik resoluut voor een top tien plaats gaan al kijk je als sporter natuurlijk ook steeds verder. Van het team uit heb ik geen enkele druk. Maximaal mijn best doen en inzet tonen is wat van me verwacht wordt. Ik wil langs deze weg alle mensen van Standing Construct KTM bedanken voor het schitterende werk dat ze voor me leveren. Zeker Wim van Hoof vormt een belangrijk deel in de recente vorderingen die ik gemaakt heb.”