MX World

29/05/2014 11:39 - geplaatst door Marcel Dirks

De grens tussen nieuws en gossip is vaak erg dun. MX-World zal zich af en toe wel eens laten verrassen door een gerucht weer te geven als nieuws. Ttoch letten we daar sterk voor op. Pas wanneer gossip in een persbericht gegoten wordt gaan wij er ook voor. Zo ook voor de aanstelling van Adri Van Beers als coördinator van het 24MX Honda Racing Team van Xavier Boog, Jens Getteman (geblesseerd) en Jeremy Delince. Thorren…..

Who-is Adri Van Beers? Adri Van Beers maakte furore met het Van Beers-Yamaha team. Hij richtte zich op het ontdekken en opleiden van jonge rijders in het WK motorcross. In de loop der jaren zag Adri heel wat toppers passeren. Rui Gonçalves, Evgeny Bobryshev, Petar Petrov, Marc De Reuver, Manuel Priem, Aigar Leok, Carlos Campano,  Dennis Verbruggen, om er de voornaamste van te noemen. . Als rijder, teammanager en teameigenaar beschikt de 58-jarige Van Beers over een pak ervaring op het hoogste niveau. Met zijn eigen team Van Beers Yamaha veroverde Adri zeven nationale titels, een 8ste plaats in de MX1 met Manuel Priem,  en 10de in het WK MX2 met Rui Gonçalves.  Adri Van Beers: "Het 24MX Honda team en de crew van Steven Lettani hebben een sterk palmares opgebouwd met GP overwinningen en topresultaten in alle klassen waarin ze hebben gereden. Ook hun reputatie voor het bouwen van topmotoren zegt veel over de kennis en toewijding van het team. Voor mij is dit een prachtige kans om mijn ervaring te gebruiken om het team nog sterker te maken. Het wordt ook leuk om al die bekende gezichten weer terug te zien in de paddock. Ik blijf wel jong talnet scouten.” Steven Lettani: "Adri Van Beers er bij halen is 24MX Honda Racing versterken. Hij heeft knappe resultaten neergezet met een beperkt budget. Adri het klappen van de zweep, zowel sportief als technisch. Ik ben ervan overtuigd we na een moeilijk 2013 seizoen de opwaartse lijn verder kunnen doortrekken.” Profiel Adri Van Beers

Zelfs als schooljongen was Adri Van Beers al gefascineerd door motoren. Gezien de populariteit van motorcross in Noord-Brabant wat het slechts een kwestie van tijd vooraleer Adri zelf begon te rijden  Hoewel hij crossen altijd als een hobby beschouwde, bereikte Van Beers in Nederland het hoogste nationale niveau. In de Nederlandse GP’s waarin hij uit kwam zat hij zelfs regelmatig in de top-10. De kroon op zijn sportieve carrière kwam er in 1983 met de Nederlandse viertakt titel.
 
Na jaren vanaf de zijlijn - hij was ondertussen al eigenaar van een succesvol grondverzetbedrijf - besloot Adri om zijn eigen team te starten. Vanaf 2002 trad hij aan op Yamaha's. Eerst op nationaal niveau, vervolgens in het EK. in 2004 maakte hij dan zijn entree in de GP’s. Het Van Beers team reed 10 jaar op blauwe Japanse motoren om daarna over te stappen op het Italiaanse blauw van TM Racing. Naast vijf Nederlandse titels behaalde Van Beers ook titels in Spanje en Rusland. Als beste GP resultaat werd een vijfde plek behaald met Dennis Verbruggen.