MX World

30/01/2014 04:05 - geplaatst door Marcel Dirks

Voor Kenny Vandueren is het nog steeds moeilijk om te verwerken, maar feit is dat de inwoner uit Beringen opnieuw in kamp zit waar de klappen vallen.
Kenny die afgelopen jaar in de GP van Zweden nog heel hard ten val kwam, en hierbij 3 hersenbloedingen opliep, was er in december goed nieuws! Hij was na zes maand inactiviteit volledig hersteld en kon dus terug met de motortrainingen beginnen. Kort er na kon Kenny het goede nieuws brengen dat hij dit jaar zou starten in het EK300cc voor het Team van Steve Turner. Thor it voor meer over Kenny

De KTM rijder begon derhalve terug met de motortrainingen en alles verliep goed en volgens plan. Ook het nieuwe team en medewerkers waren erg te spreken over de snelle groei die Kenny liet optekenen. De kersvers  Wilvo – Forkrent KTM racing team 2T rijder was goed bezig en kon reeds 2x 30 minuten aan een strak tempo zijn ronden afwerken.  Afgelopen weekend was Kenny met zijn vader naar het Duitse Grevenbroich getrokken om er een doorgedreven training door te voeren met het oog op de eerste wedstrijden.

Kenny Vandueren: ‘Het rijden ging vlot tot op een gegeven moment de motor dwars kwam te staan en ik er af ging waarbij de motor achter me aan kwam. De motor moet mijn bovenarm hebben geraakt en ik voelde direct dat het niet goed zat.  Ik heb vanop de baan per direct Dr. Peersman gecontacteerd, dit omdat ik niet in Duitsland wou geholpen worden. Ik heb alle vertrouwen in hem en daarom wou ik dat hij me zou gaan behandelen.  Twee lange uren heb ik iedereen en alles zitten vervloeken omdat ik met alle pijn in de bus richting Antwerpen kwam gereden.  Dr. Peersman stond me reeds op te wachten, heeft foto’s genomen en me daarna ook gelijk geopereerd. Mijn bovenarm is heel complex gebroken, daarom heeft de arts beslist om 2 plaatsjes op de breuk te zetten. Uit onderzoek bleek ook dat mijn duim gebroken was, ook hier heeft hij ter bevordering van het genezingsproces pinnen in geplaatst. Nu moet ik 6 tot 8 weken revalideren. Wat me heel erg zwaar valt is het feit dat ik na een erg lange moeilijke periode eindelijk terug kon terug vechten. De mensen die in me zijn blijven geloven kon laten zien ik zeker nog niet ben afgeschreven. Maar ik moet me er bij neerleggen en hopen dat ik snel terug op de motor zit. Ik wil dan ook mijn team, de sponsoren en vele vrienden bedanken voor het vertrouwen’.

Kenny is een vechter en is steeds na een mindere periode sterker terug gekomen. Ook nu zal hij sterker terug achter het starthekken verschijnen. Binnenkort kan hij bij Lieven De Maesschalck, geen onbekende voor sporters, om er te revalideren en zich mentaal klaar te stomen voor het EK. We kennen Kenny al langer en zijn er van overtuigd dat Kenny een goede aanwinst is voor de nieuwe reeks in het Europees kampioenschap 300cc.
 
Via deze weg wou Kenny toch nog eens enkele bijzondere mensen bedanken om hem al die jaren te steunen zijnde, familie,  Joos Weylandt, garage Fred Liekens, DAM racing, maar ook zijn huidig team Wilvo-Forkrent-KTM racing team van Steve Turner.

Tekst: Geert Gelaude                                                                                                                                                                                   Foto: Kenny Vandueren