MX World

21/01/2014 18:15 - geplaatst door Marcel Dirks

De motorcrossclub DUTCHTWINSHOCK (DTS) is opgericht in februari 1997,
DTS heeft zich tot doel gesteld om in georganiseerd verband wedstrijden met vintage crossmotoren die ouder zijn als 20 jaar, te promoten.
De wedstrijden worden georganiseerd door motorsportverenigingen die zich hiervoor aanmelden, verspreid over Nederland.
In 2012 is de naamstelling Vintage (Vintage Motorcrossclub) aan de DTS toegevoegd en is voortaan Dutch Twinshock Vintage motorcrossclub (DTS/VMC). Dit om alle vintage klassen te kunnen dekken. Thor it voor meer info

Dutch Pré 70 Classic Motocrossclub. Op 19 april 1980 werd in Hengelo Gelderland de eerste cross wedstrijd gehouden met oude motoren. Er waren 18 deelnemers waarvan 16 Nederlanders. Wim van Voorst nam hierbij het voortouw en het groeide uit tot ongeveer 6 wedstrijden per jaar die leidden tot een kampioenschap .In maart 1991 organiseerde “Team Plezier” de feestavond met kampioenshuldiging Om de classic motocross nationaal en internationaal op een hoger plan te brengen is op initiatief van Jos Verweij en Herman Leunen contact gezocht met andere landen waar ook classic motocross wordt bedreven. Dit had tot gevolg dat in januari 2000 de European Classic Motocross Organisation, de ECMO, werd opgericht. Hierin participeren nu 14 landen. Deze landen onderschrijven allen dezelfde doelstelling "Classic motoren in stand houden en er mee crossen in zo origineel mogelijke staat. Het moet een exclusief gebeuren zijn."   Samenwerking en fusie In 2013 is de samenwerking tussen de Dutch Twinshock Vintage motorcrossclub en de Dutch Pré 70 Motorcrossclub geconcretiseerd.
In januari 2014 gaan de beide clubs als één club verder onder de naam Vintage Motocrossclub Nederland, de VMCN.
De gezamenlijke doelstelling is het in standhouden van Vintage (Classic) Motocross in Nederland. www.vmcn.mx  voor meer informatie.