MX World

07/12/2013 19:51 - geplaatst door Marcel Dirks

Living For The Weekend is hot.  De film draait nog in een paar bioscopen. Wie hem nog wil zien haast zich naar Weert,Eindhoven of Lommel waarna het doek valt over de eerste Nederlandstalige non-fictie film over de motorcross. MX-World ging even langs bij Jean-Paul Maes en Nick Janssen voor een speed-interview. Thor it voor het interview

MXWorld: “Werden de verwachtingen ingelost?” JP & N: “Ik denk in de eerste plaats dat we vooraf hogere verwachtingen hadden dan anderen. We wisten namelijk wat we in handen hadden, anderen niet. Toch hadden we verwacht dat het de eerste voorstellingen goed zou lopen, maar dat het daarna af zou zwakken. Dat is niet het geval... voorbeelden als Doetinchem, Turnhout en Nijmegen zijn een mooi voorbeeld. Kwa internationale interesse verwachten we niet te veel en kan het eigenlijk alleen maar meevallen. MXWorld:  “Welke verrassingen ervoer je rond de voorstellingen?” JP & N: “Keer op keer applaus na een voorstelling, dat hebben we nog nooit eerder aan het eind van een bioscoopfilm gehoord. Velen hebben de film al voor een tweede keer gezien. Het feit dat de film door motorsportkenners gebruikt wordt als voorbeeld voor bijv. de jonge aanwas. (doorzettingsvermogen van Coldenhoff, respect voor de vader bij Roan) Er heeft zelfs al een school contact op genomen om de film uit te mogen zenden als jaarafsluiter.” MXWorld: “Komt er een vervolg?” JP & N: “Eerst moet deze hele film bezinken. voor een tweede deel moeten we met een goed en compleet nieuw concept komen. Het heeft tijd nodig, maar laat er ons nog niet over uit. Het motto 'Dat doen we even', bestaat niet. De DVD zal de doorslag geven.” MXWorld: “Het mooiste moment?” JP & N: “Een bezoekster die spontaan verliefd werd op het verhaal van Glenn en zelfs een traantje weg pinkte. Ze was nog nooit eerder met de sport in aanraking geweest.” MXWorld: “En het akeligste?” JP & N: Het moment dat er geen beeld kwam in Vlissingen in de eerste 20 seconden. Het is normaal dat het de eerste 5 seconden na de start van de film zwart blijft, maar dit was wel héél lang. Gelukkig sprong de projector toch aan. Pfieuww!
MXWorld:”Wat is jullie conclusie, goed anderhalve maand na de premiere?”

JP & N: ”In het algemeen durven we zeggen dat zo goed als iedereen positief is over de film. De mensen zijn vaak het meest enthousiast wanneer ze vooraf helemaal niks verwachten.
Mensen die wel bepaalde dingen verwachten zijn moeilijker 100% tevreden te stellen. Een van de meest voorkomende kritische punten is het feit dat de titel 'Living for the Weekend' niet door heel de film wordt ondersteunt. Dat klopt ook en daar ben ik het zeker mee eens. De titel is namelijk bedacht voordat we echt begonnen aan de film. De titel op zichzelf staat sterk, en is een slogan die voor meer staat dan alleen de sport motorcross. We hebben onszelf echter niet vastgezet op deze titel, maar op de passie voor motorcross. Dat vonden we vele malen interessanter.
Hierdoor past bijvoorbeeld Henk van Mierlo perfect in onze documentaire.
Persoonlijk ben ik van mening dat een titel niet per se op heel de film moet slaan. Alhoewel ieder personage in de film wel degelijk 'Living for the Weekend' is. MXWorld: “Mogen we  op korte termijn nog iets van jullie verwachten??” JP & N: “De DVD word onze toegift. We hebben een hele mooie EXTRA op de DVD gezet met daarin nog niet vertoonde beelden met ons eigen commentaar eronder.
We hopen nog veel bezoekers te mogen begroeten in Lommel op dinsdag 10 december. ;)
Tot slot willen we alle bezoekers bedanken voor hun komst en enthousiasme!”