MX World

04/10/2013 09:49 - geplaatst door Marcel Dirks

Meer steun van Honda, Getteman tekent bij voor 2014 24MX Honda is trots om de komst van Xavier Boog te kunnen aankondigen. De snelle Fransman zal naast Jens Getteman op de Honda CRF450R uitkomen in de MXGP klasse. Na een overgangsseizoen in 2013 wordt het GP-winnende team van Steven Lettani opnieuw Honda’s officiële support team in de koninginneklasse van het FIM WK Motorcross. Thor voor meer info  

Voor Boog wordt 2014 zijn 5de seizoen op het hoogste niveau. De 25-jarige piloot ontwikkelde zich tot een gevestigde waarde en staat bekend om zijn regelmaat. Xavier heeft twee Franse MX1 titels op zijn naam en eindigde drie keer 7de in het WK MX1 van 2010 tot en met 2012. Hij won één MX3 GP, scoorde een reeksoverwinning in de MX1 en werd al twee keer geselecteerd voor het Frans MXON Team.

Ontwikkelen van talentrijke rijders blijft een belangrijk onderdeel van 24MX Honda’s filosofie. De Belg Jens Getteman (20) begint dan ook aan zijn tweede WK-campagne op de Honda CRF450R. In zijn debuutseizoen in de MX1 had de voormalige Belgische MX2 kampioen het niet onder de markt. Geplaagd door blessures moest Jens veel GP’s missen maar hij wist zich wel in de kijker te rijden in de voorjaarswedstrijden en met winst in de herkansingswedstrijden in Qatar en Thailand. Xavier Boog: “Eerst en vooral ben ik heel blij dat ik een een goed team heb gevonden. Bij 24MX Honda Racing zal ik opnieuw samenwerken met Luc Bruggeman, ook dat is zeker een pluspunt. Luc was mijn monteur bij het Kawasaki fabrieksteam en hij is een van de meest ervaren mechano’s in de paddock. Eigenlijk heb ik nog nooit in mijn carrière op een Honda gereden. Ik weet dat het een beetje vreemd klinkt gezien hun uitstekende reputatie, maar Honda is echt de enige motor waarmee ik nog nooit heb geracet! Dat is een bijkomende reden waarom ik uitzie naar dit nieuwe hoofdstuk. Over een paar weken tijd krijg ik het groene licht om weer te gaan rijden! Ik ben heel benieuwd naar de 24MX Honda CRF450R.”

Jens Getteman: “Ik kijk echt uit naar 2014. De samenwerking met 24MX Honda beviel goed en de motor is me op het lijf geschreven. Mentaal was het lastig omdat ik dit seizoen zolang aan de kant stond, maar mijn motivatie is groter dan ooit. Ook de positieve stappen die het team nu zet, en een sterke teammaat als Xavier Boog naast me geven me een boost. Dàt... En Team België zien winnen op de Motocross of Nations! Het zou geweldig zijn om over enkele jaren zelf dat niveau te bereiken.”

Steven Lettani, 24MX Honda teameigenaar en manager : "We zijn klaar om er in te vliegen en meer dan ooit zijn we er trots op om deel uit te maken van de Honda-familie! Door de vele blessures is 2013 een tegenvallend seizoen geworden. Anderzijds waren we de voorbije jaren goed gespaard gebleven van kwetsuren. Dat we onze partners en supporters nu een sterke rijdersduo voor 2014 kunnen presenteren en dat we daarenboven onze relatie met Honda vernieuwen is absoluut fantastisch! Ik weet zeker dat Xavier (Boog) op de CRF mooie dingen kan laten zien. Wat Jens (Getteman) betreft, waren we het er over eens dat hij een tweede kans verdient. Maar de concurrentie is op dit niveau keihard. Er zit ontzettend veel talent in de MXGP klasse en nu is het tijd voor Jens om te tonen wat hij waard is.” Roger Harvey, Off Road manager, Honda Motor Europe : "We zijn blij om weer samen te werken met Steven Lettani en het 24MX Honda team. Natuurlijk waren de resultaten de voorbije twee seizoenen teleurstellend, maar we weten waartoe het team in staat is. Daarom zijn we erg enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in onze samenwerking. Xavier is een rijder die we al enkele jaren volgen. Ik ben er van overtuigd dat zijn precieze , vloeiende stijl past bij de Honda. Boog heeft zowel de ervaring als de snelheid om sterke resultaten neer te zetten. Voor Jens wordt 2014 een belangrijk jaar. Het was de juiste keuze om over te stappen naar de 450, maar hij heeft veel pech gehad. Zijn rijstijl is er al, nu is het aan hem om het potentieel dat we in hem zien te bevestigen!" Foto's : CDS