MX World

23/09/2013 20:07 - geplaatst door Marcel Dirks

Het einde van het MX seizoen zit er zowat op, vorige week de laatste BK proef te Mont Saint Guibert, en nu de laatste proef voor het Nederlandse Kampioenschap te Lichtenvoorde, maar we zouden haast vergeten dat ook in Duitsland werd gecrost en dat daar ook wat Belgen aan de start kwamen dit seizoen, 1 van deze Belgen vroegen we om een reactie van zijn 2013 seizoen, Kevin Wouts. Thor voor Kevin zijn reactie

In het begin van het seizoen heb ik me goed kunnen voorbereiden met een paar openingswedstrijden zoals Valence (Frankrijk) de wintercup in Dolle (Duitsland) en 2 ONK's. De wedstrijd in Dolle won ik alle drie de reeksen en op de ONK's heb ik een paar top 5 resultaten kunnen neerzetten.

Ik voelde mij goed en klaar om aan het seizoen te beginnen.

De eerste grote wedstrijd was de GP MX3 in Valkenswaard. Dat was de GP die ik het jaar ervoor won. En dat bracht heeft veel druk mee. Zoveel druk zelfs dat ik al voor dat het begon een zware keelontsteking kreeg en niet fit aan de wedstrijd kon beginnen. Op zaterdag kwam ik tijdens de tijdstraining zwaar ten val en liep een barst op in mijn scafoïde. Einde GP Valkenswaard!

Ik was 6 weken buiten strijd en miste zo de start van het DM open kampioenschap. En de eerste 2 wedstrijden van het ADAC kampioenschap.

Dus voor mij waren alle kansen al op een goede eindklassering in deze kampioenschappen voorbij.

Mijn doel was dus nog zoveel mogelijk te winnen. En dat is volgens mij goed gegaan. Ik heb 2 van de 4 DM wedstrijden gewonnen, en de andere 2 stond ik op het podium.

Bij de ADAC's kwam ik moeilijker op gang. Maar in Tensfeld kwam alles op zijn plooi en wist ik een reeks te winnen.

Vanaf toen is alles beter beginnen gaan en kreeg ik de kans van mijn team om deel te nemen aan de GP te Duitsland.
Ik had geen besef wat ik ervan moest verwachten, omdat het al 2 jaar geleden was dat ik een MX1 GP had gereden.
Eigenlijk was het nog goed meegevallen en heb ik een goede indruk kunnen nalaten. Ik had een 17e en 18e plaats gereden op een prachtig aangelegd parcour in een mooi decor.

Daarna heb ik bewezen dat ik op de ADAC's van Ried en Holzgerlingen op hardere circuits bij de top 5 hoor.

Hierbij weten jullie weer wat meer waar ik het laatste jaar heb uitgehangen.

Ook wil ik mijn team Monster Energy Pfeil Kawasaki, vriendin, ouders, A12 motors, Maes catering, HGS, Twin Air, Öhlins en mijn trainer Willy Linden bedanken voor de goede steun!!!

Voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven, volg dan mijn Kevin Wouts #5 fanpagina op facebook!