MX World

21/09/2013 14:45 - geplaatst door Marcel Dirks

Yamaha Europa maakte zopas officieel bekend dat Jeremy van Horebeek voor twee jaar heeft getekend bij het merk met de gekruiste stemvorken. Jeremy van Horebeek is enige MXGP-rijder in het team, Christophe Charlier zal net als dit seizoen in de MX2-klasse uitkomen. Van Horebeek was de tweede helft van het seizoen amper uit de topvijf van de GP's MX1 weg te denken en reed twee keer naar een (reeks) podium, enkel een podium in de eindstand ontbrak er nog aan. De komende twee jaar zal The Jerre dus mee instaan aan de ontwikkeling van de YZF 450's.  Thor it voor een reactie van Jeremy

Jeremy van Horebeek: "Het was een prachtig seizoen. Ik brak vier weken voor de eerste GP mijn vinger maar eens ik in vorm geraakte was ik altijd in of in de buurt van de topvijf. Ik wilde de #1 worden in een fabrieksteam en Yamaha gaf me die gelegenheid, ik ben er zeker van dat ik met de steun van het Yamaha RInaldi Team nog naar een hoger niveau kan groeien. 
Ik hoop dat ik me meteen goed zal voelen binnen het team en dat we goed werk kunnen verrichten. Het team heeft een goede reputatie en ik ben niet bang om als enige in het 450-team te zitten. Christophe zal er op de 250 bij zijn maar ik denk dat het een uitdaging is om de leiding te nemen om de nieuwe motor te ontwikkelen.   In het Yamaha Dixon Motorcross Team zal Dean Ferris ook op een officiele YZF 450 Yamaha deelnemen aan het WK MX1 oftewel aan de MXGP zoals het volgend seizoen zal heten.